Mamman föder barn mitt i coronakrisen – men vad hon döper pojken till får nu hela nätet att koka

Att ge sitt barn ett namn är ofta inte det lättaste. Man kommer kanske inte överens med sin partner, eller så har man flera fina att välja mellan.

Det kan ta veckor, ibland månader, innan man bestämmer sig för vad sonen eller dottern ska heta.

En hel del väljer att döpa sina ungar efter någon som de tyckt om eller respekterat. Det kan handla om allt från idrottsprofiler till filmkaraktärer – men en mamma, som födde barn nu under coronakrisen, valde ett lite annat tankesätt.

Det rör nu upp känslor över hela nätet.

Jag är den första att skriva under på att det är svårt att bestämma vad ens barn ska heta. Ofta har man ett antal fina namn som man tycker om och beslutsångesten kan verkligen tära på en – det är ju trots allt ett ganska stort beslut som ska fattas.

Fick en pojke under coronakrisen

Väljer man att döpa sin son eller dotter efter en annan person – till exempel en kändis – så brukar det vara någon man tycker om väldigt mycket, men en viss mamma valde ett helt annat tankesätt.

Public Domain Pictures

Hon fick sin pojke nu under brinnande coronakris – och tyckte därför, får man anta, att det kändes passande att ha med det i hans namn, skriver The Mirror.

Nyheten har nu fått enorm uppmärksamhet och det hela började med ett inlägg på sociala medier från en kvinna som heter Nina Cayosa.

Hon skrev:

”Såg ett meddelande om att en bekants dotter fått barn den 15:e mars (under karantänens början) och ni kan aldrig gissa vad de gav sin nyfödda för namn … COVID BRYANT!”

Var Covid kommer från vet nog alla vid det här laget. Man döpte alltså pojken efter en hemsk pandemi.

”Kommer förändra världen…”

Bryant anses vara en hyllning till basketstjärnan Kobe Bryant som dog i en hemsk helikopterolycka tidigare i år.

Reaktionerna på det speciella namnvalet har haglat in.

”Den där grabben kommer förändra världen. Hahaha”, skriver en person.

Public Domain Pictures

”En del föräldrar borde verkligen få rådgivning innan de namnger sitt barn. Bryant är OK, men att döpa ditt barn efter ett virus? Allvarligt”, menar en annan.

Vad tycker du om det här? Är det okej, eller borde det förbjudas att döpa någon till Covid? Dela vidare artikeln för att berätta vad du tänker!