Mamman tröttnar på att barnen vägrar svara i mobilen – geniala lösningen hyllas nu världen över

Mamman tröttnar på att barnen vägrar svara i mobilen – geniala lösningen hyllas nu världen över

Alla vi som välsignats med barn kan med största sannolikhet relatera till att det blir lite nervöst när ungarna blivit äldre och börjar vara ute senare på kvällarna. De börjar festa, sover över hos kompisar och sådant där.

Då är mobilen givetvis en kanonbra grej – och det är skönt att veta att man kan få tag i sina barn mer eller mindre dygnet runt. Visserligen gäller det ju då att de svarar när man ringer!

Just oss föräldrar är oftast de lättaste personerna att ignorera för barnen. De vet att de kommer att vara gränslöst älskade oavsett om de svarar eller ej – och många gånger har de betydligt ”viktigare” saker för sig än att prata med en tjatig mamma eller pappa som vill att de kommer hem och lägger sig.

En kvinna som minst sagt tröttnade på att barnen nästan aldrig svarade när hon ringde är mamman Shary. Hon kände att det behövde göras något åt saken – och gissade att det fanns fler än hon som menade att det här var ett jobbigt och lite onödigt problem.

Låser barnets mobil

Då kom Shary på en helt briljant lösning. Hon lärde sig att programmera appar till telefoner (bara det är ju grymt imponerande att ge sig på!) och utvecklade sedan vad hon ansåg var den perfekta lösningen för det här ändamålet.

Det hela landade då i den revolutionerande appen ”Ignore No More” (vilket betyder ungefär ”Inget mer ignorerande” på svenska) som helt låser barnets telefon när han eller hon inte svarar om en orolig förälder ringer.

Väljer sonen eller dottern att inte svara finns det bara 2 funktioner i mobilen som fungerar – att ringa tillbaka till pappa eller pappa, eller att slå en signal till den lokala polisen. För att kunna avinstallera appen krävs dessutom ett lösenord, vilket innebär att barnet inte kan ta bort den utan sin förälders tillåtelse.

Nu hyllas Shary världen över för sin kreativa och geniala uppfinning – och nedan kan du se ett klipp om hennes smarta app!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/7jPzMHuaIwY” /]

Helt klockrent! Tryck nu på dela-knappen så att alla föräldrar där ute kan få ta del av den här geniala lösningen!