Pappan tröttnar på att 4-åringen frågar ”varför” hela tiden – hans briljanta svar hyllas nu av andra föräldrar

Pappan tröttnar på att 4-åringen frågar ”varför” hela tiden – hans briljanta svar hyllas nu av andra föräldrar

Att vara förälder är bland det bästa som finns! Man får se ett liv man själv varit med och skapat växa upp och bli en egen liten människa. Hur gamla ens barn än blir så kommer de alltid att vara små gullungar i föräldrarnas ögon!

Men det är också ett hårt jobb att vara förälder, och det är helt naturligt att ibland tröttna lite på sina barn, det är ju väldigt intensivt.

Det är olika saker som är jobbiga under olika perioder under barnets uppväxt, och i tre-fyraårsåldern brukar barn vara väldigt nyfikna av sig. Det är väldigt roligt med alla frågor – men kan också bli lite enerverande med alla ”varför”-frågor hela tiden.

Det fick en pappa att komma på ett perfekt svar, som nu hyllas av föräldrar över hela nätet, skriver The Mirror.

”Varför är det si? Varför är det så? Varför, varför, varför?” Alla föräldrar kan nog känna igen den där perioden då barnen frågar om precis allting.

Kom på ett briljant svar

Men en pappa, som går under namnet AD_Meridian, avslöjade ett briljant svar på barns ”varför”-frågor på nätforumet Reddit där människor delar med sig av sina ”bästa psykologi-knep” i vardagen.

Tråden har över 16 000 svar, men pappans svar har blivit hyllat som ”genialt.”

”Min yngsta (4 år) kom in sin varför-fas för ett litet tag sedan. Då kom jag över en artikel där det stod att man ska svara ’jag vet inte riktigt, vad tror du?’ till barnet. Det är en ren gudagåva. De svarar på sina frågor och går sedan vidare.” skriver pappan på Reddit.

Bildkälla: Shutterstock

Hyllas över hela nätet

Bland de 16 000 svaren så är det inte bara hyllningar utan även flera tips på samma tema, som alla liknar pappans.

”Min kompis började ställa samma fråga tillbaka till sin son, ’varför inte?’ och det fungerade. Han slutade helt att ställa frågor” skriver en användare.

”Jag bad min fyraåring att förklara hela frågan. Det får honom att pausa, tänka och utveckla sina tankar, vilket tar honom ur den här ’varför’-loopen?” skriver en annan.

Bildkälla: Shutterstock

Vilket klockrent knep, det här borde man prova! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får läsa det här idag!