Pappans klockrena svar – efter sonens gnäll om ökad veckopeng

Hade du vecko- eller månadspeng som ung? Eller är du en av de föräldrarna som delar ut en slant till barnen titt som tätt?

Om det tjatas och gnälls kan det där bli riktigt tröttsamt, men då gäller det att vara ett föredöme och stå för exemplarisk uppfostran.

En pappa blev otroligt less på sin 6-årings starka vilja att få nya bidrag från sin far – men klockrena kontringen får miljontals att skratta högt.

Såg ut att komma från en bank

Det var på sajten Imgur som användaren Sonan303 delade med sig av ett brev som skickats till en 6-årig pojke, skriver Huffington Post.

Pojken på bilden har inget med den här nyheten att göra. Bild: PxHere

Det var från ”DAD Savings and Loan” – alltså ”Pappas Sparande och Lån”.

Det hela var utformat som att det kom från en riktig bank, men egentligen var det alltså pappans humoristiska sätt för att sätta ner foten.

I brevet till sonen står det:

”Vi beklagar att vi behöver meddela dig att vi inte kan ge dig ett lån på det begärda beloppet 20 dollar (motsvarade cirka 200 kronor).

Efter att ha granskat ditt konto ser vi att du har otillräckliga medel samt att du inte utfört alla dina sysslor.

Dessutom har redan över 80 dollar (ungefär 800 kronor) spenderats på underhållning och nöjen sedan jul.

Det är ett ohållbart utgiftsbelopp och vi kan inte förvärra problemet ytterligare genom att finansiellt bygga på den redan existerande skulden.

Om du vill bestrida det här beslutet kan du vända dig till klagomålsavdelningen (mammas telefonnummer). Då får du tala med vår tvistchef som eventuellt kan övertyga oss om att ändra vårt beslut.

Tack för att du valt Pappas Sparande och Lån. Vi uppskattar möjligheten att se över dina ekonomiska behov!”, skriver pappan.

Utbildande och roligt

Notera hur han, vid mer gnäll från sonen, smart lägger över ansvaret på mamman. Det hela är helt enkelt klockrent! Gissningsvis gav det här pojken en inblick i livet som förälder och det kanske också byggde upp en förståelse för att pengar inte växer på träd hos mor och far.

Utbildande, ansvarstagande och roligt – på en och samma gång.

Tycker du också att det här var bra gjort av pappan? Tryck då på dela-knappen, så att andra föräldrar också får ta del av det här! Det kan säkerligen vara till hjälp och nytta!