Pensionären vägrar bo på äldreboende sista åren – klockrena lösningen tar nu världen med storm

Många har ångest och bävar inför dagen då man ska flytta till ett äldreboende. En del kanske då känner att man börjar närma sig livets sluttamp z- och måste nu börja förhålla sig till rutiner och regler som man tidigare inte varit van vid.

Krutgubben Terry Robinson vägrade leva med tanken att han och frun skulle leva på ett dystert äldreboende under deras sista tid – och därför började han utforska andra och mer kreativa möjligheter.

Det hela slutade i en dundersuccé – som nu sprids som en löpeld på nätet.

Först ska vi börja med att poängtera att många som jobbar inom äldrevården gör ett helt fantastiskt jobb. De sliter och gör allt de kan för de gamla, men det kan givetvis ändå vara så att man som pensionär inte vill hamna på ett sådant boende.

Många fascineras av lösningen

Just Terry Robinson, tidigare både säljare och filmproducent, började räkna på inkomster och utgifter. Han kom då direkt fram till att aldrig placera sig själv, eller frun, på ett äldreboende – men lösningen han kom på är helt briljant. Mannen delade med sig av sin perfekta plan på Facebook och det är där som nu tusentals fascinerats av hans lösning.

No nursing home for us. We'll be checking into a Holiday Inn! With the average cost for a nursing home care costing…

Posted by Terry Robison on Thursday, 7 February 2019

Nedan finner du en översättning av hans berättelse:

”Äldreboende för oss – vi checkar in på hotellet Holiday Inn!

När kostnaden för äldreboende ligger på 188 dollar per dag (strax under 2 000 kronor) så finns det bättre lösningar när man blir gammal. Jag har redan kollat upp bokningar på Holiday Inn. Slår man samman priset för långtidsbokningar och pensionärsrabatt så blir det 49,23 dollar per natt (strax under 500 kronor).

Posted by Terry Robison on Tuesday, 19 April 2011

Det lämnar 138,77 dollar per dag (cirka 1 300 kronor) till frukost, lunch och middag i vilken restaurang vi vill – eller rumsservice. Det gör också att det finns pengar kvar till tvätt, dricks och bio.

Därtill får jag en pool, ett gym, ett avslappningsrum, tvättmaskin och torktumlare. Jag får dessutom gratis tandkräm, rakhyvlar, schampo och tvål. Jag kommer bli behandlad som en kund – och inte som en patient.

Kan ta flera månader

Fem dollar i dricks per dag kommer få hela personalen att vara mig till lags. Det finns en busshållplats precis utanför och pensionärer åker gratis. Handikappbussen kan också plocka upp mig om jag låtsas att jag haltar. Att ta bussen till kyrkan är dessutom gratis på söndagar.

För lite miljöombyte, om så önskas – ta flygbussen till flygplatsen och ät på någon fin restaurang. När du väl är på flygplatsen – ta ett flyg någonstans. Pengarna rullar ändå in samtidigt.

Det kan ta flera månader att få en plats på ett bra äldreboende. Holiday Inn tar emot din reservation i dag. Du är inte heller fast på en plats för alltid – du kan flytta från hotell till hotell, eller till och med från stad till stad.

Pixabay

Vill du åka till Hawaii? De har Holiday Inn där med. Är TV:n trasig? Behöver lamporna bytas? Inga problem! De fixar allt – och ber om ursäkt för besväret. Hotellet har nattvakter och daglig rumsservice.

Städerskan tittar till dig då och då. Om inte, så ringer de begravningsbyrån eller ambulansen. Om du ramlar och bryter höften kommer sjukförsäkringssystemet Medicare betala för det och Holiday Inn lär uppgradera dig till en svit för resten av livet.

Välkomnar den gyllene åldern

Du behöver inte oroa dig för jobbiga familjebesök. De kommer alltid vara glada att besöka dig och checkar troligtvis in för en liten mini-semester. Barnbarnen kan alltid använda poolen. Vad mer kan man önska sig?

Pixabay

När jag diskuterade min plan med mina vänner så kom de på ännu fler fördelar som Holiday Inn erbjuder oss pensionärer. De flesta standardrum har kaffemaskin, vilostol och kabel-TV – precis allt du behöver för att njuta av en skön eftermiddag.

Efter en film och en trevlig tupplur så kan du titta till dina barn (gratis telefonsamtal) och sedan ta en promenad till avslappningsrummet eller restaurangen där du kan träffa nya och intressanta människor varje dag.

Paret på bilden är inte Terry och hans fru. Bild: Flickr.

Så när jag når den gyllene åldern kommer jag att välkomna den med ett leende!”

Vilken klockren plan! Både roligare och betydligt mer kostnadseffektiv! Det låter som att det här pensionärsparet går en underbar framtid till mötes! Tryck nu på dela-knappen för att sprida den här geniala idén till dina vänner!