Besvara 9 frågor om kluiriga bilden – detaljen avgör om du är ett sant geni

Att testa sig själv och att låta hjärnan jobba en stund kan vara både roligt och nyttigt. I synnerhet i en värld där datorer numera sköter det mesta tänkandet åt oss.

Den här kluringen (nedan) är betydligt enklare än vad den ser ut från första början! Om du svarar rätt på sista frågan är du tamejtusan ett geni!

Jag har alltid gillat små kluringar och att testa mig själv. Framför allt när hjärna och ögon ska samarbeta på bästa sätt kan det bli intressant. Att gnugga geniknölarna kan vara både roligt och fascinerande. I alla fall jag kopplar direkt på tävlingsinstinkten för att så snabbt som möjligt komma fram till en korrekt lösning.

Den här bilden (nedan) är tydligen från en barntidning från första början, men den döljer riktigt kluriga detaljer. Frågan är om du kan titta på bilden i 30 sekunder och sedan svara på 9 frågor om den!

Det är betydligt svårare än du tror, så titta nu noga!

1. Hur många turister bor på campingplatsen?

2. När kom de dit – i dag eller för ett par dagar sedan?

3. Hur tog de sig dit?

4. Ligger det en by i närheten?

5. Blåser det från norr eller söder?

6. Vilken tid på dagen är det?

7. Vart tog Alex vägen?

8. Vem hade tjänstgöring under gårdagen?

9. Vilket är dagens datum i bilden?

Missa inte spindelnätet

Lyckades du svara på allt? Nja, jag är tveksam! Nedan kommer i alla fall svaren!

1. Det bor 4 turister på campingplatsen. Det ligger exempelvis 4 skedar på filten och det står 4 namn som tjänstgöringslistan (”On duty”).

2. De kom dit för ett par dagar sedan. Ett spindelnät har under den tiden hunnit ta form mellan deras tält och trädet.

3. De tog sig dit med båt – kolla årorna vid trädet!

4. Det ligger en by i närheten. Var skulle annars hönan komma ifrån?

5. Det blåser från söder. Flaggan uppe på tältet bevisar det. Hur vet vi då vad som är söder? Jo, kolla på trädets grenar. De är vanligtvis större i söderläge!

Vilken tid på dagen är det?

6. Det är morgon. Ta lösningen från förra frågan och lista på så vis ut vad som är väst och öst. Då får du snart fram svaret genom att notera skuggan.

7. Alex fångar fjärilar. Eftersom vi frågade vart Alex tog vägen kan man ju förutsätta att han inte syns i bilden. Men bakom tältet ser man någon som fångar fjärilar. Det är då givetvis Alex!

8. Colin hade tjänstgöring i går. För att få fram det svaret, ta först i beaktning att Colin, James, Peter och Alex bor på campingplatsen. Alex gångar ju fjärilar och James är den som tar bilden. Ja, det sticker ju upp ett stativ från väskan med ett J på. Colin måste vara den som kollar igenom väskan med ett C på. Det innebär att Peter är den som står och lagar mat. Om det nu alltså är så att Peter är den som har tjänstgöring i dag så kan man utifrån ”On duty”-listan enkelt räkna ut att Colin hade tjänstgöring i går.

9. Är du redo för sista svaret? Nu kommer en riktigt intressant detalj! Okej, enligt ”On duty”-listan är det ju åttonde dagen i månaden. För Peter har ju tjänstgöring! Men vilken månad? Det är augusti! Hur vet man då det? Jo, kolla in vattenmelonen på filten. Augusti är den månad då vattenmeloner blir mogna!

Svårare än så är det inte, men satte du sista svaret måste jag ändå tillstå att du är ett geni!

Testa nu dina vänner och DELA den här artikeln vidare!