Niclas Norlindh: Här är de 10 roligaste skämten jag vet

Sedan vi drog igång med ”Den som skrattar förlorar” sensommaren 2017 så har vi dragit tusentals skämt för varandra – som sedan nått er, våra älskade tittare. En del ordvitsar är lite smarta, andra svinsnuskiga och somliga så usla att man baxnar.

Vilka är då de vassaste som dragits?

Ja, smaken är som bekant som baken – delad – men efter att ha kollat igenom arkivet har jag nu rotat fram mina 10 favoriter. Givetvis finns det fler skämt som kan hyllas och köras igen, men alla får helt enkelt inte plats på den här legendariska vitslistan.

Sätt er ner, håll i hatten – nu kör vi!

Den här är helt otrolig! När jag hörde den första gången skrattade jag så att jag skrek. Den kan man alltid dra i sammanhang med människor som har lite fräckare humor. ”Aj aj, kapten” har man hört sedan man lekte sjörövare som liten, men nu hamnar det i ett lite annat sammanhang. Klockrent!

När ”Lillen” drog den här i studion var det nästan så att man fick dra fram hjärtstartaren. Satan, vad det garvades! Det finns ju en gammal myt om att präster är snuskiga jävlar – och det här skämtet löper ju linan ut vad gäller just det. En riktig favorit!

Det var nästan så man fick kompa ut och ta en halvdag efter skrattattacken som den här utlöste i studion. Det gäller att hänga med i premissen så att man fattar – och av någon jävla anledning blir den roligare på norrländska. Den här kanske man inte direkt ska dra för pryda släkten vid julbordet!

Visst älskar man ett klassiskt bög-skämt? Ja, de blir aldrig tråkiga och passar i alla väder. Jag fick den här inskickad till mig och låg sedan dubbelvikt av garv hemma i soffan. ”Karl-de-é-mumma” – herrejävlar! Vilket skämt!

Vissa torrbollar tycker säkert att man inte kan skämta om sådant här. ”Vad fan, gå och lägg er”, svarar jag. Bara blotta tanken på att det skulle öppnas ett bryggeri i Knutby får ju en att börja kippa efter andan. Tanken på att Åsa Waldau står och där och jonglerar ihop humle, jäst och vatten – vilken grej! Hade ölen hetat Kristi Brewed hade jag varit den första att beställa en låda!

MISSA INTE: Den 31 januari åker gänget bakom Den som skrattar förlorar ut på en 23 timmar lång kryssning på Östersjön. Det blir massa ordvitsar, fest, härligt mingel och mycket mer. Boka din biljett här!

Lite mer oskyldig, men likväl förbannat rolig. Grannarna trodde nog att det var ”Hesa Fredrik” som gick igång när jag hörde den här första gången. Bara tanken av att man får läggas in på mentalsjukhus av att käka för många halstabletter … den här klassikern blir aldrig tråkig!

Tänk er att Ullared-profilen Ola-Conny skulle spela in en porrfilm. Bara det får ju en att skrika av skratt. Han är säkert en hejare på att gänga, men jag hade nog avstått att titta. Såvida filmen inte hetat ”Olla Conny” då – det låter ju onekligen som en kanonrulle!

En klassisk premiss! Först trodde jag att svaret var ”Rö, va?”, men här fick jag en total chock när Jonatan kom med ”Skääärt”. Det är nästan så att det svartnade – jag garvade så att pupillerna höll på att flyga ut!

Det roligaste med det här skämtet är nästan det helt bisarra i att Tor-Peder skulle vara det VANLIGASTE namnet någonstans. Först trodde jag att svaret var ”Per-i-skåpet”, men där fick jag så jag teg. Det var ju nästan så att man trillade ur stolen. Hamnar du i en sits med stel stämning, så är det bara att dra fram den här ur rockärmen!

Tänk vad förvirrad hotellreceptionisten i Italien hade blivit! Jag skrattar högt av bara tanken. När Andreas drog det här Göteborgsskämtet, så blev det total blackout. Tror nog fan aldrig jag skrattat så mycket. Nästan så att ambulanspersonal bör närvara nästa gång han har en sådan här ordvits på lager!

Det var mina 10 favoriter – utan inbördes ordning, men vill du garva lite till, så kan du kolla in avsnittet i spelaren här nedanför!

Tryck nu gärna på DELA för att bjuda dina vänner på ett gott skratt i dag!