Snuska mer: 7 viktiga anledningar till varför du och din partner bör ta en het, sexig ”snabbis” redan idag

Snuska mer: 7 viktiga anledningar till varför du och din partner bör ta en het, sexig ”snabbis” redan idag

När man är nykär är sex och närhet bland det första man tänker på när man får syn på sin älskade partner. Lusten liksom sprudlar och man får aldrig nog av varandra.

Men allt eftersom blir den där berusande förälskelsen något svagare, för de allra flesta. Förhållandet blir vardag och man har sina måsten och sina rutiner.

Man tycker inte mindre om varandra, men livet kommer liksom i vägen för romantiken litegrann.

Det är dock viktigt att inte låta gnistan försvinna, men vad gör man när tiden inte alltid räcker till?

Här kommer ”snabbisen” in i bilden. Det är sex som sker lite mer spontant och behöver inte alltid äga plats i just sängen, utan duschen, köket, soffan eller var som helst går egentligen alldeles utmärkt.

Här är sju anledningar till att du och din älskling borde ta er en snabbis redan idag, enligt Maria Ebbestad, presschef på den norska sajten nytelse.no.

1. Behåller gnistan i relationen

Som nämns ovan så försvinner den där initiala nyförälskelsen efter en tid. Därför är det viktigt att inte låta gnistan dö ut helt, utan försöka hålla den vid liv, trots att vardagen gärna kommer i vägen.

– Det är trevligt att känna den hunger ni har till varandra – genom att göra det snabbt på köksbänken, i duschen eller innan resten av huset vaknar, säger Maria Ebbestad till MåBra.

2. Hälsosamt

Vi vet alla att sex är bra för hälsan. Det stärker immunförsvaret och frigör endorfiner, vilket gör oss människor lugnare och vänligare.

– Du känner dig mindre stressad, blir lugnare i tankarna och inte minst – det är väldigt härligt, säger Maria Ebbestad till MåBra.

3. Bra start på dagen

Det säger kanske sig självt litegrann, men finns det någon bättre start på dagen än att få ha lite härligt, spontant sex med den man älskar?

Oavsett om man ska jobba, åka och handla eller skjutsa barnen till någon träning så gör man det garanterat med ett leende på läpparna efter en snabbis.

Bildkälla: Shutterstock

4. Det gäller att passa på

Alla som har barn vet att det är svårt att få tiden att räcka till. De små pockar på uppmärksamhet mest hela tiden, så det gäller att passa på när det väl ges tillfälle.

– Med småbarn får man passa på när de sover under dagen, innan de vaknar på morgonen eller efter att de lagt sig. När barnen är lite äldre är de mer med vänner – använd tiden de är ute och leker för att njuta  lite extra. Jag menar – ha på dig en kjol utan trosor under, då går det snabb, säger säger Maria Ebbestad till MåBra.

5. Det ger bättre självförtroende

När man har sex så känner man hur ens partner är attraherad av en, man känner sig snygg och sexig. Det avspeglar sig även efter själva sexet.

Att känna sig snygg när man går in på kontoret exempelvis, ger en pondus som kan vara svår att överträffa.

6. Ökad sexlust

Sex föder mer sexlust. Har man en gång haft härligt snabbis-sex så vill man garanterat uppleva det igen, snarast.

Det gäller dock att se till så att båda parter får njuta av en snabbis, även kvinnan.

7. Lär känna dig själv

Att ha mer spontant sex gör att man lär känna sig själv. Kanske är sex på köksbordet inte så hett som man först trott, och kanske gillar man att smygflirta lite under middagar med vänner?

Oavsett så lär man sig mer än man tror av snabbisar, vad man gillar och inte gillar.

Bildkälla: Shutterstock

Hade du koll på alla dessa anledningar?

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här!