Viktigt: Därför ska du alltid ta på dig strumporna när du går och lägger dig

Oavsett vad man gjort eller hur roligt man haft det under en dag så är det alltid lika skönt att få krypa ned i sängen. Få platser i världen känns så trygga som när man får dra täcker över sig i sitt eget hem.

Vad man har på sig när man sover varierar dock väldigt mycket från person till person. Vissa är väldigt varma av sig och sover helt nakna, vilket kan vara bra för kroppen, något som Humorbibeln tidigare rapporterat om.

Men vissa är mer frusna av sig och har på sig fullskalig pyjamas när de kryper till kojs – vilket ju är förståeligt.

Att ha strumpor på sig i sängen känns dock både obekvämt och lite ofräscht för många – men faktum är att det är en väldigt god idé.

Därför bör du sova i strumpor

Skulle man skutta ned i bingen med strumpor på sig så skulle nog de flesta höja på ögonbrynen, det hör nämligen inte till vanligheterna.

Men enligt forskning utförd vid universitetet i Basel så är det bättre att sova med strumporna på sig, skriver sajten Tiphero.

Hur kommer då det sig?

Bildkälla: Etsy

Vidgade blodkärl

Forskarna kollade helt enkelt temperaturen i deltagarnas händer och fötter, och jämförde hur snabbt de somnade.

Deltagarna i studien var unga män och resultaten visade att de med varma fötter somnade snabbare än de som sov utan strumpor.

Det som händer är att blodkärlen vidgas vilket gör att man blir blir varmare. Sedan sprider sig värmen från fötterna till resten av kroppen och man får lättare att somna om kvällarna.

Bildkälla: Wikimedia Commons

Är man frusen av sig så borde man absolut prova det här för en god natts sömn.

Dela gärna vidare denna information på Facebook, så att fler får chansen att sova gott om nätterna!