Briljant: Mammans smarta knep för att gömma sitt godis från barnen gör succé på nätet

Briljant: Mammans smarta knep för att gömma sitt godis från barnen gör succé på nätet

Att vara förälder är en av de där sakerna man håller högst i livet. Man får se ett liv man själv varit med och skapat växa upp och bli en helt egen person.

Men självklart är föräldraskapet ett hårt jobb, och stundtals kan man känna sig helt matt. När barnen sedan blir lite större så märker man snabbt att de lär sig snabbare än man trott.

Var i hemmet man förvarar godis brukar barnen lära sig så snabbt att man tror att de spionerat på en när man tagit en bit choklad – och då blir det svårt att få behålla godiset för sig själv.

Det gäller med andra ord att vara lite smart när man ska gömma sitt godis – något den här klipska mamman verkligen varit. Hennes smarta knep hyllas nu över hela nätet.

Det är brittiska The Mirror som skriver om en engelsk mamma som kommit på det perfekta knepet för att hålla ungarna borta från föräldrarnas godisgömma.

Grönsakspåsar

Mamman hade lagt märke till att hennes barn nästan hade en onaturlig förmåga att leta upp hennes glassgömmor i frysen, vilket innebar att hon sällan fick behålla glassen för sig själv.

Men så fick hon en idé. Var skulle barnen aldrig komma på att leta? Mammans barn tycker, som många andra småttingar, inte så jättemycket om grönsaker.

Så mamman gömde helt enkelt sin glass i tomma påsar för frysta grönsaker.

Tusentals mammor jublar

Mamman delade sitt smarta knep i en Facebookgrupp för andra mammor – där hon förklarade att hennes nya ”förpackningar” nu lät henne ha sin glass i fred från sina barn, som hon kan avnjuta när hon väl får lite egentid.

”Glassen brukar bara räcka en vecka åt gången, men sedan jag gömde den så här har de räckt över en månad.Barnen är nattade, glassen är framme, äntligen egentid” skrev mamman i inlägget som gjorde succé.

”Lurigt, snyggt jobbat och grattis till glassen!” skrev en person.

”Hur hade jag inte kunnat tänka på det här själv?” skrev en annan.

”Så smart, älskar det!” skrev en tredje.

Vilket briljant knep! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se den här briljanta idé!