Familjen är helt insnöad men måste ut – pappans unika lösning sprids nu som en löpeld på nätet

Vinterhalvåret är fint, snön bäddar liksom in hela samhället i ett vitt, mjukt täcke. Man firar jul, åker skidor och skridskor och har det mysigt i största allmänhet.

Men med snön kommer också vissa bekymmer, framför allt om man är bilburen.

Till att börja med så måste man först skrapa rutorna och sedan måste man skotta uppfarten för att komma ut.

Men det finns olika sätt att skotta uppfarten på – vissa mer kreativa än andra.

 

Att skotta uppfarten till huset är bland det mest utmattande man kan göra under vintern. Speciellt om man skottat kvällen innan man ska upp och jobba, bara för att vakna till ännu mer snö.

Ville inte ta till snöskyffeln

När amerikanen Jonathan Schill vaknade upp en morgon i sitt hem i Pennsylvania såg han att hela tomten var täckt av snö.

Men istället för att hugga tag i första bästa snöskyffel och ge sig ut på en svettig rond mot snön så kom han på något bra mycket fyndigare – och enklare.

Rullade fram gräsklipparen

Då Jonathan, likt de flesta andra, inte har tillgång till en riktig snöplog bestämde han sig för att bygga sin egen plog.

Han rullade ut sin åkgräsklippare och letade fram familjens gamla tv-karton. Sedan fäste Jonathan kartongen längst fram på gräsklippare – och vips så hade han byggt sin egen snöplog.

Setts av miljoner

Jonathans sambo Kaitlynn Toporzycki kunde inte låta bli att skratta åt sin driftige sambo, och var snabbt framme med sin telefon för att föreviga det effektiva snöplogandet.

Klippet på Jonathan gjorde omedelbar succé och har setts av miljontals människor som inspirerats – och skrattat – åt hans uppfinning.

Vilken smart uppfinning! Tryck nu på dela-knappen så att dina vänner inte sliter ut sina ryggar i onödan när de skottar snö!