Mamman tröttnar på att sonen vägrar städa sitt rum – briljanta lösningen hyllas nu av föräldrar världen över

Alla som har barn skulle nog hålla med om att det är fullkomligt underbart att vara förälder. Man får se ett liv man själv varit med och skapat växa upp och bli en självständig människa, det är ingenting annat än underbart!

Men det är också ett hårt jobb, och många gånger drar man djupa suckar och undrar vad man gett sig in på egentligen. Det är olika saker som är jobba under olika perioder när barnet växer upp.

Många yngre barn vill idag gärna sitta med sin telefon, padda eller framför datorn mest hela tiden, och kanske inte lägger så jättemycket fokus på att hålla rent efter sig.

Som förälder gäller det då att vara lite kreativ om man ska få sina barn att städa – vilket den här mamman verkligen var när hennes son vägrade plocka upp efter sig på sitt rum.

Det är lättare sagt än gjort att få sina barn att utföra sysslor hemma, de vill mest leka med sina vänner eller spela dator.

Men om man inte får dem att göra som man säger, så får man hitta på något.

Bytte lösenord till internet

Mamman som nu gör succé på nätet för sitt smarta knep kallar sig för SareBear på appen TikTok och när man ser hur klipsk hon är så förstår man varför.

Hon märkte att hennes son hellre satt vid datorn än att utföra enklare sysslor hemma, så som att städa sitt rum, skriver The Mirror.

Bildkälla: Pinterest

Då bytte hon helt enkelt namn på lösenordet till internet. Hjälpte det? Ja, för hon bytte nämligen lösenordet till ”cleanyourroomfirst” vilket översatt blir ”städa ditt rum först.”

Så när sonen kom och frågade vad lösenordet till internet var svarade hon helt ärligt på frågan.

– Städa ditt rum först.

Bildkälla: TikTok

Sonen dök upp igen

Sonen lyssnade på vad mamma sa men funderade inte så mycket över att det ju faktiskt kunde vara just det som var lösenordet.

Istället gick han och städade sitt rum, och återvände en timme senare och frågade om lösenordet till internet igen.

Varpå mamman då förtydligade lite:

– Städa ditt rum först, bara små bokstäver, inga mellanslag, säger mamman i klippet varpå sonen suckar högljutt och mamman ler nöjt.

Bildkälla: TikTok

Hyllas av föräldrar världen över

Det klockrena klippet på mamman har redan setts över 2,5 miljoner gånger och föräldrar från hela världen hyllar mammans smart trick.

”Det där är ju en helt perfekt idé!” skriver en användare.

”Geni” skriver en annan.

”Ska prova detta genast” skriver en tredje.

Här kan du se det hyllade klippet!

Vilken klockren mamma, hon löste det utan att behöva tjata på sin son!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här idag!