Paret ser ut som vilka nyblivna föräldrar som helst – men unika detaljen skapar reaktioner över hela världen

Paret ser ut som vilka nyblivna föräldrar som helst – men unika detaljen skapar reaktioner över hela världen

Nästan oavsett hur ens livssituation ser ut, så är en förälders kärlek till sitt barn helt orubblig. Vi lever alla med olika förutsättningar, men att bilda familj är något de flesta drömmer om.

Så var det även för det här speciella paret – men när de anlände till sjukhuset för att få sitt första barn var det många som höjde på ögonbrynen.

Ingen hade nämligen sett något liknande, men det är en riktig solskenshistoria.

(Humorbibeln skriver inte bara om roliga och skrattframkallande händelser, utan även om personer med speciella och häpnadsväckande liv. Den här artikeln är alltså inte baserad på humor, utan handlar mer en unik händelse. Hoppas ni ska uppskatta den.)

En stor utmaning för paret

Paret Fernando Machado och Diane Rodriguez är överlyckliga för att äntligen ha fått sin lilla bebis, men det här föräldraparet sticker sannerligen ut från mängden.

Fernando föddes som flicka och fick då namnet Maria – men säger sig nu vara en man.

Diane är egentligen en pojke, men lever som kvinna.

Att vara transpersoner och småbarnsföräldrar i Ecuador är dock en utmaning, skriver BBC. De skiljer sig verkligen från normen då Fernando är biologisk mamma till barnet medan Diane är pappan.

Ingen av dem har genomgått någon könskorrigerande operation, utan lever helt enkelt i de identiteter som de trivs bäst med.

Det lyckliga paret var helt överens om att Fernando skulle bära deras barn när de ville göra sin bebisdröm till verklighet.

Många nyfikna blickar

Den modiga kärleksduon var inte rädda för att dela nyheten om sin speciella graviditet inom sociala medier. De ville visa att de är ett par med samma familjeambitioner som de flesta andra.

Det var dock fullt av nyfikna blickar på sjukhuset när det väl var dags.

Bild: Twitter/@MrVop

Par som Fernando och Diane är en en närmast unik syn i Ecuadors offentlighet.

Förlossningen kunde lyckligtvis ske utan komplikationer.

Paret hoppas nu att deras öppenhet kan leda till en större acceptans för transpersoner i landet.

– Vi försöker döda myter, säger den nyblivna mamman, enligt Daily Mail.

Vilken solskenshistoria! Man måste verkligen hylla det här parets mod och målmedvetenhet! Tryck nu på dela-knappen om du håller med!