Tonåringarna vägrar ta hand om disken – mamma Susannes fräcka kontring ger dem en läxa för livet

Som förälder har man mycket tålamod med sina barn, till en viss ålder. De får stöka runt och behöver inte plocka undan efter sig, det ingår i föräldraskapet att se efter sina barn.

Men när barnen börjar komma upp i tonåren så ställer man högre krav på ordning och reda, men ibland uteblir ordningen trots tjat och gnäll.

Det kan man lösa på många olika sätt, men frågan är om inte mamman Susanne Emilssons smarta knep tar priset, skriver Expressen.

Susanne Emilsson är 45 och hemmahörande i Stockholm. Hon är mamma till en 14-åring och en 18-åring. Som typiska tonåringar ”glömmer” de ofta att ställa in disken i diskmaskinen.

”Disken kom ned fort som fan”

Efter att ha tjatat på sina ungar utan framgång fick Susanne plötsligt en briljant idé. Istället för att fortsätta tjata och ta hand om deras smutsdisk så tog hon fram en gammal kartongbit och en penna. Budskapet gick inte att ta miste på.

Bildkälla: Facebook

– Den fick effekt. De vet att morsan kommer göra vad som står på skylten. Hade de inte skött disken så hade jag slängt in ett par skitiga trosor på deras tangentbord. Eller kanske inte skitiga men disken kom ner fort som fan, säger Susanne till Expressen.

Rekommenderar till andra föräldrar

Susanne lade ut en bild på Facebook med skylten och hyllas nu för sitt underfundiga tilltag.

Bildkälla: Facebook

Susanne tycker att andra föräldrar kan prova samma sak på sina tonåringar.

– Absolut! Herregud. Disken kom ju ner. Kör på. Det är kul att se om det håller också. Jag tycker det är skitkul. Den äldsta tycker också det är skitkul, de är ganska härdade, säger Susanne till Expressen.

Tänk vad lite kreativitet kan göra! Tryck nu på dela-knappen så att dina vänner också får se Susannes briljanta knep!