Ungarna vägrar plocka upp efter sig – nu hyllas mammans briljanta lösning av alla föräldrar

Att vara förälder är något som de flesta beskriver som deras bästa beslut i hela livet.

Barn är så underbara, de är nyfikna, ärliga och har inte riktigt utvecklat det vi vuxna brukar kalla för socialt filter. Det innebär att de kan säga saker som inte passar sig på alla ställen, vilket ger upphov till många, många skratt.

Men att vara förälder är också ett hårt jobb man aldrig är riktigt ledig från, speciellt småbarnsåren brukar beskrivas som riktigt tuffa.

Barn gillar att leka men det här med att plocka undan efter sig måste man lära dem, som med mycket annat. Att be dem plocka undan fungerar inte alltid, speciellt eftersom barn mest tycker om att ha kul, vilket städning ju faktiskt inte är. Men en mamma kom på ett supersmart knep som nu hyllas av föräldrar världen över.

Bildkälla: Flickr

Skapade ett leksaksfängelse

Trots ihärdiga försök lyckades inte mamman få sina ungar att plocka upp efter sig när de lekt färdigt, men till slut hittade hon en lösning.

När leksaker och gosedjur låg på golvet tog hon upp dem och lade allt i en stor, genomskinlig karton hon kallar för ”leksaksfängelse.”

Allt som lämnades framme hamnade i fängelset men barnen kunde få tillbaka sina älskade leksaker – på ett villkor.

En syssla – en leksak

Med en liten ramsa förklarar mamman i text på lådan att leksakerna nu sitter i leksaksfängelse.

Barnen kan få tillbaka sina leksaker men först måste de utföra en hushållssyssla.

På så vis lär sig barnen två viktiga läxor på samma gång: dels hur man utför hushållssysslor och dels att det nog är bäst att plocka undan efter sig så inte leksakerna hamnar i ”fängelse.”

Vilken smart lösning, det här borde man tänkt på när barnen var små!

Tryck nu på DELA-knappen så att fler föräldrar får se det här knepet!