Arne blir stoppad för fortkörning – gubbens geniala förklaring får polisen att ge tillbaka körkortet direkt

Om stämningen i ett rum är lite låg så brukar det nästan alltid fungera bra att drämma till med en rolig historia, eller fräckis som de ofta kallas i folkmun.

Vissa tycker garanterat att fräckisar är lite dumma och förlegade, men inte ens de kan låta bli att fnissa till när man förklarar slutklämmen på en riktigt bra fräckis.

Signifikativt för en fräckis är att de ofta har ett lite busigt tema och ett slut som får vem som helst att rodna lika mycket som man skrattar. Fräckisen här nedanför är sannerligen inget undantag.

Det är en klassisk rolig historia, som säkert berättats i många olika varianter – håll till godo!

Arne hade precis som en ny, snabb bil av märket Audi. Han rullade ut ur bilaffären, fällde ned naket på bilen och gav sig ut på motorvägen.

Väl ute på motorvägen tryckte han gasen i botten.

Blåljus i backspegeln

Hastighetsmätaren passerade 140, 150, 160 och 170, och Arne kände adrenalinet i hela kroppen. Men plötsligt dök det upp en polisbil bakom honom.

Fartblind som han blivit, tänkte Arne att han skulle dra ifrån snuten. Så han gasade på ytterligare och hastighetsmätaren var nära 200-strecket när han insåg att han kan ju för fan inte köra ifrån polisen.

Lätt uppskrämd över sig själv så saktade Arne in och stannade vid en rastplats. Polisbilen stannade bakom honom inte långt efter.

”Fredag den trettonde”

Arne vevade ned rutan och såg polisen komma gåendes med böteslappen i högsta hugg.

Polisen skakade på huvudet och tog till orda.

– Du, det gick lite väl snabbt det där. Jag har haft en jäääävligt lång dag med många idioter ute på vägarna, ska du vet. Dessutom är det fredag den trettonde och jag orkar inte med massa pappersarbete så här innan helgen. Vi gör så här: om du kan komma på en riktigt bra förklaring till varför du körde så satans fort så låter jag dig gå, föreslog polisen.

”Så här ligger det till…”

Arne funderade en bra stund, men kom sedan på en bra förklaring.

– Så här ligger det till. Min fru lämnade mig häromveckan, hon hade träffat en polis som hon blivit kär i. Så när jag såg din bil trodde jag att det var polisen som ville lämna tillbaka min fru!

Polismannen rev då sönder böteslappen, innan han sade hej då till Arne.

– Trevlig helg och kör försiktigt!

Vilket klockrent slut, det gäller att vara lite klipsk ibland.

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här idag!