Fräckis: 20-årige Madde söker ”KK” på Ica – men sista raden får varenda snuskhummer att rodna

Idag kommunicerar vi mycket mer via skrift än tidigare, vilket har inneburit att man nuförtiden bör ha koll på en herrans massa förkortningar. En hel del är ju vedertagna och välkända – som ”dvs”, ”osv”, ”mm”, ”iofs” och ”mvh”.

Under senare år har det dock tillkommit en del nya och det är främst genom ungdomarnas lite slarviga talesätt och eviga mobilanvändande som de verkar växa fram. Då gäller det verkligen att försöka hänga med i svängarna för oss lite äldre.

Sådant kan dock, om man ska vara ärlig, leda till lite roliga och dråpliga situationer.

Det är den här fiktiva, roliga historien ett lysande exempel på. När jag kom till sista raden fick jag mig ett riktigt gott skratt – och jag tror att de flesta av er kommer fnissa till åt den här klockrena fräckisen!

Det var 20-åriga Madde – en blond, söt och målmedveten tjej – som en dag gick till den lokala Ica-butiken och satte upp en lapp på anslagstavlan vid ingången.

Där fanns annonser om djurpassning, möbler, instrument, cyklar, båtar och en himla massa annat.

”KK sökes!”

Ni har nog alla stött på en sådan här anslagstavla – framför allt förr i tiden.

Madde satte upp sin handskrivna lapp, kände sig nöjd och gick sedan därifrån. På den stod det:

”Kanske inte det bästa stället att söka efter det här på, men jag gör ett tappert försök!

En KK sökes!

Någon som, precis som jag, vill ses för att njuta till fullo. Vi kan träffas lite när som helst – på kvällen, morgonen eller varför inte mitt på ljusa dagen? Kanske en snabbis under lunchrasten till och med? Det finns ju många sätt att lösa det här på!

Vi kan vara hemma hos dig eller mig – det kvittar helt. Jag kan också gärna tänka mig att vara ute bland andra människor. Antingen ses vi själva, eller så bjuder vi in fler. Det gör vi lite som vi känner för där och då, men det är ju alltid trevligt om man är några stycken.

Jag har inga direkta krav, men det är självfallet ett plus om du har sjysta bönor!

Så vad säger du – vill du bli min KaffeKompis?

Själv föredrar jag Gevalia!”

Här är förklaringen

För er som, mot förmodan, inte vet så är ”KK” vanligtvis en förkortning för ”knullkompis”. En del snuskhumrar var nog därför ivriga med att riva av en lapp med Maddes telefonnummer.

I alla fall efter att ha läst de första raderna – men den klargörande detaljen ”kaffekompis” på slutet ställde ju saker och ting i ordning.

Jag tycker att det här var riktigt roligt! Snacka om ett kreativt och kul sätt att leta upp en kaffekompis på!

Snåla inte nu, tryck på DELA-knappen och bjud dina vänner på ett garv idag!