Fräckis: Jobbig försäljare trakasserar fattig pensionär – men tantens stenhårda svar är helt klockrent

Fräckis: Jobbig försäljare trakasserar fattig pensionär – men tantens stenhårda svar är helt klockrent

Riktigt ihärdiga försäljare har vi nog alla råkat ut för en eller flera gånger. De vägrar liksom ge sig, trots att man ibland säger nej ordagrant.

Det ska ändå propsas med det ena magiska erbjudandet efter det andra. De kan vara riktigt jobbiga ibland, men då får man påminna sig om att de faktiskt bara gör sitt jobb – det måste man ändå respektera!

Det finns dock olika sätt för att slippa undan om man inte är sugen på att handla något. Tanten i den här fiktiva, roliga historien hade ett helt eget sätt att hantera det på.

Den här fräckisen är en av mina absoluta favoriter, för slutet är faktiskt helt klockrent – håll till godo!

Gamla Britta, en pensionär som bor ensam uppe i Norrland, hör en dag att det knackar på ytterdörren. När tanten öppnar möts hon av en välklädd ung man som står utanför på trappen.

Drar fram modern dammsugare

Under armen håller han en dammsugare.

– Goddag, säger mannen artigt. Skulle jag möjligen kunna få låna ett par minuter av er tid så att jag kan demonstrera den här otroligt moderna och högteknologiska dammsugaren för damen? Det här är ett unikt tillfälle och jag vill ge dig chansen att alltid kunna ha ett skinande rent hem!

– Nej, stick iväg, svarar Britta irriterat. Jag är pank och har inte ett öre i plånboken. Sådana där nymodigheter har jag då inte råd med!

Tanten tar sedan tag i dörrhandtaget och försöker stänga, men i samma sekund kör den unge dammsugarförsäljaren in foten i glipan och trycker upp dörren igen.

– Ha nu inte så bråttom, säger han. Du måste ju åtminstone se min demonstration innan du kan bestämma dig. Det här är en helt fantastisk produkt! Den bästa på marknaden!

Vräker ut hästskit

Snabbt trycker sig sedan mannen in i tamburen och tömmer i samma rörelse en hink med hästskit rakt på hallgolvet.

– Se nu här frun! Om den här dammsugaren inte kan ta bort varenda litet spår av den här hästskiten så LOVAR jag dig att personligen ÄTA upp det som blir kvar, säger försäljaren.

Britta börjar gå tillbaka in i huset och suckar:

– Vänta här då så ska jag bara hämta en sked till dig. De stängde nämligen av strömmen för mig i morse…

Det där gick inte riktigt som försäljaren hade tänkt sig!

Var inte snål nu, tryck på DELA-knappen för att bjuda dina vänner på ett gott skratt!