Fräckis: Lilla Anna ställer pinsam fråga till pappa – men ärliga svaret får konsekvenser ingen räknat med

Att hjälpa sina barn med läxorna är en självklarhet, man ställer ju upp när de behöver hjälp. Vad som däremot inte är lika självklart är huruvida man faktiskt kan läxorna som ungarna har med sig hem.

Man har ju själv gått i skolan, men det var många år sedan och med handen på hjärtat så minns man inte så mycket från skolåren.

Ungarnas skoluppgifter kan många gånger vara klurigare än man tror – och då gäller det att låta geniknölarna gnuggas för fullt!

Den här fiktiva, roliga historien handlar lite om det här – och jag kan verkligen känna igen mig i den här stackars pappans situation! När ambitionen tar överhanden är det inte alltid så lätt att kontrollera entusiasmen.

Jag tycker att den här fräckisen är helt underbar! Hoppas att du ska hålla med – och bjudas på ett riktigt gott skratt!

Lilla Anna kom hem från skolan

Lilla Anna kom hem en dag från skolan. Precis när hon satt sig ner för att göra sina läxor så vänder hon sig plötsligt mot pappan som står och lagar middag åt familjen.

– Pappa! Vad betyder olla?

Fadern blev genast illröd i ansiktet. ”Var kunde dottern ha lärt sig sådana snuskigheter?” tänkte han för sig själv, men kom sedan fram till att det nog var lika bra att hon fick veta sanningen. ”Hellre att det kommer från mig än någon annan!

– Ja du, säger han. Det är när mannen gnider sin snopp mot något. Typ ett bord, ett handtag, ett kylskåp eller en duschvägg.

Anna stormar in hemma

Anna såg helt förskräckt ut efter pappans förklaring, men för att komma ifrån det genanta ämnet började han omgående att prata om annat.

Dagen därpå kommer Anna hem igen. Hon är mycket upprörd.

– Vad är det? frågar pappan.

– Vi hade redovisning inför hela spanskaklassen i dag på den läxan som vi hade i går.

– Gick det inte bra då?

– Nej! skriker Anna. Olla betyder ju inte alls det du sa! Det betyder faktiskt hej på spanska!

Vilket slut, otroligt hur fel det kan gå!

Tryck nu på DELA-knappen och bjud dina vänner på ett skratt idag – det förtjänar de verkligen!