Fräckis: Maken överger frun med hemskt brev – tantens stenhårda svar får gubben att gråta

Självfallet måste man motionera ibland och äta rätt för att hålla sig frisk men om man inte har roligt under tiden tror inte jag att det spelar någon roll hur mycket man tränar eller hur rätt man äter.

Självklart är man inte glad hela tiden, det vore omöjligt. Men istället för att gå runt och muttra så kan man försöka pigga upp sig själv till att bli glad igen.

En sak som alltid får mig på bra humör, även om jag känner mig ganska vissen, är roliga historier. De är kanske en gnutta barnsliga emellanåt, men likväl får de mig att bubbla av skratt vareviga gång.

Därför tänkte jag bjuda på en rolig historia här nedanför – mycket nöje!

En dag när frun kom hem hittade hon inte sin make, utan bara ett brev på köksbordet. Hon satte sig för att läsa.

”Lämnar dig för alltid”

I brevet stod det:

”Min kära fru,

Jag skriver det här brevet för att berätta att jag lämnar dig för alltid. Jag har varit en god make åt dig i sju år och har ingenting att visa upp för det.

De senaste två veckorna har varit ett rent helvete och idag ringde din chef och sa att du hade sagt upp dig från jobbet. Det blev droppen som fick bägaren att rinna över.

Förra veckan kom du hem och märkte inte ens att jag hade klippt mig, lagat din favoriträtt och dessutom satt på mig ett par nya sidenkalsonger. Du åt din mat på två minuter och somnade efter du sett på dina såpoperor.

Du säger aldrig att du älskar mig längre, och du vill inte ha sex eller något annat samband som en make och maka har med varandra. Du är antigen otrogen mot mig eller så har du slutat älska mig. Men det spelar inte längre någon roll, jag har bestämt mig.

Din ex-make.

P.S Försök inte hitta mig. Din SYSTER och jag flyttar söder ut tillsammans. Ha ett bra liv.”

Frugan läste brevet en gång till, sedan satte hon sig och författade ett svar.

”Allt händer av en orsak”

”Käre ex-make,

Att få ditt brev har gjort min dag.

Ja, det är sant att vi varit gifta i sju år men att du skulle varit en bra make under de åren är nästan skrattretande. Jag tittar på mina såpoperor eftersom de dränker ljudet av ditt konstanta gnäll och tjat. Tyvärr är det inte särskilt effektivt.

Jag lade självklart märke till att du klippt håret förra veckan men det första som slog mig var att det såg ut som en frisyr på en 12-årig tjej och eftersom min mor har uppfostrat mig att om man inte kan säga något snällt så ska man inte säga något alls – därför var jag tyst.

Och när du säger att du lagade min favoriträtt så måste du ha blandat ihop mig med min syster eftersom jag slutade äta fläskkött för 4 år sedan.

Anledningen till att jag inte gillade dina boxershorts är enkel. Prislappen satt kvar. 499 kronor och som av en slump hade min syster lånat 500 kronor av mig dagen innan. Men jag tänkte att de måste vara just en slump…

Trots allt så älskade jag dig och trodde vi skulle kunna klara oss igenom allt det här så när jag vann 10 miljoner kronor på lotto idag sade jag upp mig från jobbet och köpte två biljetter till Jamaica till oss två.

Men när jag kom hem var du borta…

Jag antar att allt händer av en orsak. Jag hoppas du får ett bra liv och allting du önskat. Min advokat har informerat mig om att ditt brev har försäkrat att du inte får en krona av vinsten så ta hand om dig.

Med vänliga hälsningar,

/Din stenrika och fria ex-fru”

Vilken kontring från frugan!

Tryck nu på DELA-knappen!