Fräckis: Nyfikna Stina frågar mamma hur barn kommer in i magen – svaret får hela familjen att tappa hakan

Fräckis: Nyfikna Stina frågar mamma hur barn kommer in i magen – svaret får hela familjen att tappa hakan

Att gå runt och sura hela dagarna gör att dagarna känns oändligt långa och tuffa att ta sig igenom. Därför försöker jag alltid att skratta så ofta det bara går, högt dessutom.

Men det är som bekant inte alltid man vaknar och är sprudlande glad, men då får man försöka höja humöret på ett eller annat vis.

Något som alltid får mig att skratta är roliga historier, och då framför allt fräckisar. Fräckisar är nästan alltid på gränsen och har en finurlig slutkläm som alltid får mig att skratta!

Fräckisen här nedanför är en klassiker som säkerligen berättats i otaliga olika versioner – håll till godo!

Sjuåriga lilla Stina frågade sin mamma om hur det egentligen går till när bebisarna kommer in i mammas mage.

Mamman tyckte att frågan var lite väl burdus för att komma från en sjuåring och hon ville inte förklara speciellt ingående för en sjuåring hur barn blir till.

Lägger sig under sängen

Dock fick mamman snabbt en idé och gav Stina instruktioner.

– Ikväll när din syster kommer hem med sin nya pojkvän, ska du lägga dig under hennes säng och höra på vad som händer. Då får du veta hur det går till.

Kort därefter insåg mamman att hennes förklaring kanske inte var världens bästa och hon oroade sig hela natten. När morgonen kom frågade hon nervöst Stina hur det hade gått.

”Största hon sett”

– Jag förstod inte riktigt, mamma. De kom in i rummet och sedan tog han av syrran alla kläderna. Sedan klädde han av sig och då skrek syrran att det var det största hon sett och sprang efter måttbandet. Jag förstod som sagt inte, men det var något med en omkrets på 20 centimeter och en längd på 30 centimeter. Vad kan det vara, mamma?

Mamman blev högröd i ansiktet och förklarade bara kort att det där var något som Stina skulle förstå när hon blev äldre.

Hon fick också Stina att lova att aldrig berätta om det här för någon.

Storasyster kan inte sluta gråta

Dagen efter kommer storasyster hem med rödgråtet ansikte. Hon springer in i huset och kastar sig storbölandes i famnen på pappa samtidigt som hon snyftar.

– Mamma har rymt med min nya pojkvän!

Sista meningen fick mig att skratta så tårarna sprutade!

Tryck nu på DELA-knappen, för att sprida några skratt till dina vänner i dag!