Fräckis: Olle ser pappa göra det förbjudna med barnflickan

Det kan vara lite svårt att förstå hur saker och ting är uppbyggt och fungerar i ett land. Det finns riksdag, regering, utskott, landsting, kommuner och massa annat som ibland kan vara lite svårt att greppa. Var händer vad? När och hur?

Pappan i den här fiktiva, roliga historien försökte förklara lite av det här för sin lille son, men det skulle visa sig komma tillbaka och bita honom i arslet dagen efter. Jag fick mig ett riktigt gott skratt på slutet och kände direkt att jag måste få dela denna fräckisen med er!

Glöm aldrig att ett gott skratt förlänger livet!

Lille Olle kommer hem från skolan och sätter sig vid köksbordet. Snart dyker även pappa upp och samtidigt som han ställer sig vid spisen för att laga mat så noterar han hur fundersam sonen ser ut.

– Är det något som hänt? undrar han.

– Pappa, säger Olle. Jag ska skriva en uppsats i skolan. Får jag ställa dig en fråga?

– Självklart min son, fråga på!

– Vad är politik?

– Tja. I politiken finns det fem folkgrupper:

1. Befolkningen

2. Regeringen

3. Den ekonomiska makten

4. Arbetarklassen

5. Landets framtid

Efter en stunds fundering och försök till att förstå så säger sonen:

– Jag förstår inte pappa. Kan du förklara mer för mig?

– Okej, jag använder vårt hem som exempel. Jag tjänar pengarna till det här gemensamma hushållet, alltså är jag den ekonomiska makten. Din mamma administrerar och använder pengarna, hon är alltså regeringen. Vi ser efter dina behov. Du är alltså befolkningen. Din lillebror är landets framtid och hans barnflicka är arbetarklassen.

– Förstår du det, min son?

– Ja, jag tror det pappa!

Pappan och barnflickan

Samma natt vaknade den lille pojken av att lillebrodern grät. Olle gick upp för att se vad det var som var fel och han upptäckte då att bebisen hade bajs i blöjan. Pojken gick då in till föräldrarnas sovrum där mamma låg och sov tungt.

Så han gick till barnflickans rum, men genom nyckelhålet såg han då pappan i gång med att förföra barnflickan. Han satt och kysste henne i nacken och hade händerna innanför hennes nattlinne samtidigt som hon svarade med tysta stön.

Eftersom de inte reagerade på att Olle knackade lätt på dörren så gick han tillbaka till sitt rum och sov vidare.

Nästa morgon säger pojken till sin pappa:

– Jag förstår vad politik är nu!

– Strålande, min son! Försök att förklara det för mig med dina egna ord.

– Jag tror att det är så här, säger Olle. Medan den ekonomiska makten knullar arbetarklassen så snarkar och sover regeringen, befolkningen blir fullständigt ignorerad – och landets framtid står i skit upp till halsen!

Klockrent! Var inte blyg nu, DELA om du fick dig ett skratt!