Fräckis: Städaren får sparken för att han inte äger en dator – fem år senare tar mannen stenhård revansch

Nu för tiden sker det mesta via teknik på datorer, telefoner och på nätet. Det gäller att vara ständigt uppkopplad och var man än ser sig om idag så stirrar folk ned i sina telefoner.

Tekniken har självfallet hjälpt oss och tagit samhället framåt på många vis, men ibland kan det kännas lite trist att allt kretsar kring just teknik.

Här nedan kommer dock en fiktiv historia som på ett klockrent sätt bevisar att man inte alltid måste rätta in sig i det teknikfixerade ledet.

Det var en arbetslös man som sökte jobb som städare på Microsoft.

Personalchefen kallade honom till intervju och bad honom då att genomföra ett test. Han skulle rengöra golvet.

”Du får jobbet!”

Utfallet gav chefen en belåten min – och han meddelade följande:

– Du får jobbet! Var god och ge mig din e-postadress så ska jag skicka nödvändiga formulär för underskrift!

Städaren säger då att han inte äger någon dator och därför inte har någon e-postadress. Chefen svarar ilsket att om man inte har någon sådan så existerar man inte digitalt och kan därför inte få jobbet. Mannen får därför sparken innan han ens hunnit börja.

Han lämnar förtvivlat byggnaden, med endast 100 kronor på fickan. Mannen går in på närmaste Ica och köper fem kilo tomater.

Han går sedan från dörr till dörr och säljer tomaterna och fördubblar på så vis sitt ursprungliga kapital.

Skaffar en lastbil

Han upprepar sedan den här proceduren tre gånger och till sist har han 1 600 kronor. Mannen inser att han hittat ett sätt att tjäna pengar på och börjar nu jobba tidigt om morgnarna och kommer hem sent på kvällen. Varje dag fyrdubblar han sitt kapital.

Snart köper han en liten bil, senare en lastbil och till slut har mannen en hel fordonspark, nödvändig för att kunna genomföra alla leveranser. Inom 5 år äger han en av Europas största livsmedelskedjor.

Mannen börjar fundera kring sin framtid och tar kontakt med en försäkringsmäklare för att diskutera hur han och familjen ska garanteras ekonomisk trygghet.

”Tänk vad du skulle kunna…”

Efter att ha fått ett antal råd så är mäklaren och mannen överens – och mäklaren frågar då efter mannens e-postadress så att han kan skicka nödvändiga formulär för underskrift.

Mannen svarar att han inte äger någon dator och därför inte har någon e-postadress.

Mäklaren säger:

– Konstigt! Ni har byggt upp ett helt imperium på bara några år och har ingen e-postadress. Tänk vad ni kunde ha åstadkommit om ni hade en dator!

– Ja, svarar mannen. Jag kunde ha varit städare på Microsoft…

Sensmoralen: Internet är inte alltid räddningen i ens liv!

Snåla inte nu, DELA gärna vidare den här historien till dina vänner!