Fräckis: Störig norrman hånar hela Sverige – svenskens stenhårda svar är helt klockrent

Att påstå att det finns en hatkärlek Sverige och Norge emellan är ingen överdrift. Vi gillar att bråka och vara lite syskonaktigt elaka mot varandra, men alltid med glimten i ögat. Det ör som en underförstådd överenskommelse.

Skämt av den där lite kaxiga typen där måste man bjuda på som grannland och både vi svenskar och våra grannar i väst brukar kunna hämnas om man utsätts för spott och spe. Det hör liksom till och har så gjort i flera decennier.

Det är nog just därför som Norge-historier blivit så pass populära i vårt avlånga land. Att skämta om dem blir aldrig tråkigt – och genom åren har man ju fått höra otaliga fräckisar då vi skrattar åt de påstått korkade norrmännens dumhet.

Fräckisen här nedanför är dock min absoluta favorit! Jag får mig alltid ett gott skratt när jag tänker på den och ville därför dela den med er i dag.

Hoppas att även du ska gilla den här klockrena Norge-historien – håll till godo!

En morgontrött svensk är på ett kafé och äter frukost. Vid bordet bredvid sitter en norrman och tuggar tuggummi väldigt högljutt, vilket stör svensken.

Smaskar på tuggummi

Plötsligt vänder sig norrmannen mot svensken och frågar:
– Äter ni svenskar hela brödet?
– Ja, givetvis gör vi det, blir svaret från svensken, som inte vill bli störd.

Norrmannen fortsätter att smaska på sitt tuggummi.
– Det gör inte vi i Norge. Vi äter bara det mjuka – och kanterna hamnar i en stor container. Sedan bearbetas alla kanter och görs om till croissanter som säljs till Sverige.

”Äter bara färskt frukt i Norge”

Den irriterande norrmannen frågar vidare.
– Äter ni marmelad till brödet också?
– Ja, naturligtvis.

Norrmannen tuggar vidare på sitt tuggummi och svensken blir allt mer frustrerad.
– Det gör inte vi i Norge. Vi äter bara färsk frukt. Skalen och resterna samlas dock i en container. Sedan bearbetas skalen och resterna och säljs som marmelad till Sverige.

Svensken får nog

Svensken vänder sig mot norrmannen, lutar sig fram och frågar:
– Men har ni sex i Norge?
– Haha! Ja, givetvis har vi sex. Massor av sex!
– Så vad gör ni med kondomerna efter att ni använt dem?

Norrmannen tuggar frenetiskt och högljutt vidare på sitt förbannade tuggummi.
– Vi slänger dem, svarar han självsäkert.
– Okej, svarar svensken. Det gör inte vi i Sverige. Vi samlar alla använda kondomer i en stor container. Sedan smälter vi ner dem och säljer vidare som tuggummi till Norge…

Tryck nu på DELA-knappen!