Fräckis: Ung slyngel skäller ut 83-åring på stranden – men krutgubbens stenhårda kontring är helt klockren

Att alltid vara hövlig och respektfull mot äldre fick man lära sig som liten. Som lite äldre har man själv varit med och byggt upp mycket av det dagens ungdomar kan se som självklart. Något de allra flesta ungdomar är väl medvetna om, men som med alla generationer finns vissa rötägg.

De är dåliga på att ta ansvar och värnar inte om sin omgivning. Det handlar ofta om lata slöfockar som måste inse att livet är något som man själv måste ta tag i.

Den här fiktiva och roliga historien handlar lite om det. Sista raden är helt klockren – och jag kunde faktiskt inte hålla mig för skratt här på bussen när jag såg krutgubbens kontring!

Det var då en ung, stöddig man med högt självförtroende som spenderade dagen på stranden.

Plötsligt sprang han in i en 83-årig man som satt och njöt av stunden.

Bildkälla: Pixabay

Skrek inför hela stranden

Av någon oförklarlig anledning så fick grabben för sig att bestämt och ljudligt förklara för pensionären varför den äldre generationen måste börja förstå den yngre.

– Du växte upp i en helt annan, primitiv värld, sa han tillräckligt högt så att hela stranden skulle höra.

– Vi unga i dag har vuxit upp med platt-TV, jetplan, rymdresor, rymdpromenader, internet, chips, iPads, laptops, mobiltelefoner, snabba datorer, eldrivna bilar och mycket, mycket mer!

Suckade djupt och tog till orda

Den 81-årige herren suckade djupt, men svarade sedan så att alla hörde:

– Du har alldeles rätt, unge man. Vi hade inte allt det där moderna när vi var unga. Så vi uppfann det! Nu får jag fråga till dig, din arroganta lille skit – vad tusan gör du för nästa generation?

Jag tycker att gubbens kontring var helt klockren! Tryck nu på DELA-knappen om du håller med!