Läraren ger lilla Elin fel på klurig fråga – flickans oväntade kontring får fröken att trilla av stolen

Ett gott skratt förlänger livet, lyder ju den klassiska klyschan – men jag tror verkligen att det ligger något i det där. Det är få saker här i livet som går upp mot att känna det där glädjepirret i kroppen när man har riktigt svårt kan hålla tillbaka skrattet.

Den här roliga historien trillade jag över tidigare i veckan och jag kände direkt att måste få dela den med er! Jag tror framför allt att ni som tycker mycket om barn kommer att gilla den.

Ungar ger oss så otroligt mycket glädje som det är, men när de kommer med sådana här vassa kontringar så är det omöjligt att inte skratta! Hoppas att du ska tycka om denna fräckisen!

Lilla Elin var den klart mest klipska eleven i klass 3C, men hon var också en av de allra busigaste. Den här dagen så var det prov i svenska och som vanligt så var det Elin som var först med att skriva klart.

Lärarinnan ville inte låta henne gå eftersom det bara hade gått 15 minuter av lektionen, men hon ville samtidigt hålla flickan sysselsatt så att hon inte skulle störa de andra som fortfarande satt och skrev.

– Elin, du är så duktig, sa fröken, som dock var mycket medveten om att matematiken faktiskt var det ämne som flickan behövde öva upp. Men jag har en extra klurig fråga till dig!

– Okej, sa 9-åringen glatt.

– Det sitter 5 fåglar på en gren. Du tar med dig ett luftgevär ut och skjuter ner en av dem. Hur många sitter då kvar på grenen?

– Inga, svarade Elin direkt.

– Inga? Hur menar du då?!

– En stupar ner i backen och de andra flyger iväg i panik så klart.

– Svaret är ju egentligen 4, men jag gillar hur du tänker, sa fröken berömmande.

Elin satt stilla en stund och sa sedan:

– Fröken! Jag har en fråga till dig också…

– Okej, men var lite tyst då så du inte stör de andra eleverna, svarade hon.

– Det är 3 damer som står vid en liten kiosk, börjar Elin. Alla har köpt varsin glass. En av dem slickar på glassen, en av dem biter på den och den tredje suger på den. Vem är gift?

– Oj, sa fröken fundersamt. Det vet jag faktiskt inte. Den som suger kanske?

Elin svarade direkt, med ett leende:

– Nej, fröken. Den som är gift är damen som har en ring på fingret, men jag gillar hur du tänker…

Snåla inte nu, DELA gärna om du fick dig ett skratt!