Lars trakasseras av kaxig norrman på kaféet – men oslagbara kontringen tar ner tölpen på jorden

När man stöter på en kaxig jäkel så är oftast den bästa kontringen ett rapp, snabb och effektiv kommentar som får den där pajasen att knipa igen.

Många klassiska Norgehistorier handlar lite om det – och även om vi ibland kan känna viss samhörighet med vårt grannland i väst, så är vår ”hatkärlek” trots allt ganska härlig och ger upphov till många skratt!

Så kände jag direkt efter att jag hade läst den här fiktiva fräckisen! Jag måste säga att jag skrattade riktigt gott åt slutet och kände därför att jag bara måste dela den här historien med er!

Svenske Lars sitter på ett kafé och äter en god frukost. Bredvid sitter en norrman och tuggar intensivt på ett tuggummi.

– Äter ni svenskar hela brödet?! utbrister han plötsligt.

– Ja, det är klart, svarar Lars aningen besvärat.

Pixnio

Norrmannen leker med tuggummit i munnen och kontrar sedan:

– Det gör vi inte i Norge. Hos oss äter vi bara den mittersta delen. Kanterna slängs sedan ner i en container, bearbetas och omformas till croissanter som sedan säljs till Sverige!

Tar motvillig paus

Sedan frågar han leendes:

– Äter ni svenskar marmelad till brödet också?

Lars tar en ny motvillig paus i frukostätandet och svarar:

– Ja, naturligtvis…

Pixabay

Norrmannen leker vidare med sitt tuggummi och berättar:

– Det gör vi inte hos oss. I Norge äter vi bara färsk frukt. Skalen och resterna slängs sedan ner i en container, bearbetas och omformas till marmelad som sedan säljs till Sverige!

– Okej, svarar svensken. Men du, har ni sex i Norge?

– Ja, det är klart att vi har det, replikerar norrmannen.

Flickr

Lars lutar sig mot sin bordsgranne:

– Men du, vad gör ni med kondomerna när ni använt dem?

– Vi slänger dem, säger norrmannen frågandes.

– Det gör vi inte i Sverige, svarar Lars. Här samlar vi ihop alla använda kondomer i en stor container, smälter ner dem och och säljer till Norge som tuggummi…

Snacka om att ge svar på tal! Jag fick mig ett riktigt gott skratt åt svenskens kontring! Tryck nu på dela-knappen om du också gillade Lars svar, så kanske du kan skänka ett extra leende till dina vänner i dag!