Prästen hånar byns krögare under AA-mötet – då får han oväntat besked och börjar gråta

Jag älskar en riktigt bra fräckis – de får mig alltid att skratta både gott och högt!

Själva grejen med fräckisar är alltid avslutningen, som alltid är både rolig och lite barnförbjuden. Jag kommer ihåg när jag hittade en bok med fräckisar hemma hos min farbror och jag släppte den inte ifrån mig förrän jag läst ut hela och kiknat av skratt.

Den här fräckisen snubblade jag över på nätet häromdagen och skrattade så jag knappt kunde andas.

Den lilla svenska byn hade drabbats av problem då allt för många av invånarna besökt den lokala krogen allt för ofta på sistone och nu fann sig större delen av byn samlat på ett AA-möte som byns präst kallat till.

Tog i ordentligt

Prästen var fast besluten om att vända på trenden i byn och skrädde inte orden mot krögaren, som enligt prästen låg bakom förfallet i byn.

– Vem är rikast här i byn? Jo, det är krogägaren. Vem har de snyggaste bilarna? Det är krogägaren. Och vem är det som betalar för allt detta? Jo, det är ni när ni dricker dyra drycker på hans krog, nästan skrek prästen och han hoppades innerligt att budskapet nått fram

”Tack för att ni öppnade mina ögon”

Dagen därpå promenerade prästen runt i byn för att se hur hans tal hade tagits emot av befolkningen. Plötsligt sprang han in i den lokale bokhandlaren Tore som var ute och promenerade. Tore fattade prästens hand och skakade den rejält.

– Tack för ditt tal igår, det öppnade verkligen mina ögon, sa Tore till prästen som sken upp.
– Det gläder mig väldigt Tore, jag räknar med att du aldrig mer kommer att dricka en droppe till, sa prästen till Tore som höjde på ögonbrynen och svarade.
– Eh, ja, nej så är det väl inte riktigt. Men jag har bestämt mig för att bygga om bokhandeln till en krog.

Slutklämmen fick mig att skratta så tårarna sprutade. Var inte snål nu, tryck på dela-knappen så dina vänner också får sig ett rejält skratt!