Rolig historia: Olle får lära sig om döden, dagen efter avslöjar han förbjuden hemlighet

Barn är underbara! De formas mycket av sin omgivning och har lätt för att både ta lärdomar och uppmaningar.

När man inte förstått innebörden av precis allt här i livet kan det emellanåt dock bli så att en del saker tas lite väl bokstavligt. Det är den här historien ett roligt exempel på!

Den här fräckisen hittade jag på nätet tidigare i dag. Den fick mig att skratta både länge och högt. Kanske en blivande favorit! Jag testade att dra den för 3 kollegor på kontoret och de fick sig också ett rejält garv.

Delad glädje är dubbel glädje, säger man ju och det ligger verkligen något i det. Få saker får en att må som bra som när ens påhitt och berättelser för andra att skratta!

5-årige Olle kom hem från skolan och hittade familjens tupp ligga död mitt på gården. På grund av likstelhet stod benen rakt upp i luften.

Sonen undrar om döden

Fadern kom ut ur huset så fort han såg sin son på gården.

– Tuppen är död! Men varför ligger han så där konstigt, pappa? undrar Olle.

– Det är för att Gud ska kunna sträcka sig ner genom molnen och lyfta honom rakt upp till himlen, min son, svarar pappan, som inte orkar dra en längre utläggning.

– Jaha, det var ju ändå bra, säger Olle.

Dagen efter, när pappan kommer hem från jobbet, kommer 5-åringen utrusandes med total panik i blicken.

– Pappa, pappa! Vi höll på att förlora mamma i dag!

– Vad menar du?! svarar pappan bestört.

– Jo, när jag kom hem så hittade jag henne uppe i sängen liggandes på rygg med benen rätt upp i luften skrikandes ”Åh Gud, jag kommer, jag kommer!”. Om det inte varit för att brevbärare Andersson hållit ner henne hade hon med all säkerhet varit i himlen nu!

DELA nu gärna om du skrattade!