Snuskige Pelle får lurig fråga av läraren, skandalösa svaret får henne att ställa in hela skoldagen

Snuskige Pelle får lurig fråga av läraren, skandalösa svaret får henne att ställa in hela skoldagen

Lärare är ett av de viktigaste yrken som finns i vårt samhälle. De har en viktig del i att forma våra barn inför framtiden och jag tycker i alla fall att de borde tjäna bättre än vad de gör.

Varje gång jag hämtat någon av mina ungar på dagis eller i skolan har jag fått ett otroligt bra bemötande som bara förstärkt min bild av att lärare vanligtvis är fantastiska människor.

Nåväl! De har det dock inte alltid så enkelt. Barn kan vara luriga små varelser. Det är den här fräckisen ett underbart exempel på!

Lärarinnan Maria hade lektion med klass 3A. De hade fysik och det handlade nu mest om att lära eleverna de mest grundläggande sakerna. I läxa hade hon bett dem att lära sig några lagar och regler inom ämnet. Bland annat om ljud och ljus.

Som en inledning på lektionen tänkte hon att det kunde vara bra att repetera vad de skulle ha lärt sig genom den senaste veckans läxläsning.

Duktig i skolan

Under det gångna året hade lille Pelle blivit allt snuskigare och var dessutom klassens busfrö. Så fort han fick chansen kom en fräck kommentar, men han var samtidigt duktig i skolan när det väl gällde. Därför tänkte Maria att det här nog kunde vara ett ämne som passade honom.

Efter en stund ställde hon frågan till klassen:

– Ljudet fortplantar sig mycket hastigt, men det överträffas faktiskt av … ja, vadå? Vet någon?

Direkt var Pelle uppe med handen i luften, långt före alla andra. Maria tyckte att det kändes som en ganska oskyldig fråga.

– Ja, Pelle. Vad fortplantar sig ännu hastigare än ljudet?

– Jag vet, svarar pojken! Kaniner!

Maria fick en sådan chock att hon blev tvungen att ställa in resten av skoldagen…

Tryck på dela-knappen om du skrattade!