Gunde mosas av blytung dörr och får RIKTIGT ont – men reaktionen är GULD!

Jag misstänker att programledaren och före detta skidåkaren Gunde Svan har en hel del erfarenhet av smärta. Tänk dig själv att åka den stentuffa femmilen i Holmenkollen, ramla och sedan kämpa dig i mål de sista milen – med en spricka i armen. Något Gunde Svan gjorde 1989.

Men det finns tillfällen då Gunde Svans höga smärttröskel verkligen satts på prov, som i det här avsnittet av ”Fångarna på Fortet” från 2017. Programledarna Gunde Svan och Agneta Sjödin förklarar upplägget inför de sista duellerna när det orangea laget, Lag Book, plötsligt får tillbaka en av sina deltagare. Det hela är väldigt oväntat och allt går mycket snabbt, så när den sedan tidigare fängslade deltagaren Felicia Book springer fram bakom Gunde Svan flyger en gallerdörr upp och träffar programledarens högra armbåge.

Det hörs en rejäl smäll och den folkkära programledaren viker sig av smärta i Agneta Sjödins famn. Man kan se på Gundes ansikte att han har riktigt ont när han tar sig för armen och vänder sig från kamerorna. ”Hela armen domnade bort och det blixtrade till i skallen”, säger han efteråt.

Med femmilen 1989 i bakhuvudet misstänker jag att smällen gjort otroligt ont och jag är övertygad om att jag själv säckat ihop och skrikit av smärta – men Gunde är envis, biter ihop och fortsätter programmet som det proffs han är. Det här är tv när det är som bäst!

DELA om du också älskar Gunde!