Berättelse: Anders kontaktas av otäck bedragare – men klockrena hämnden får tjuven att koka

De flesta av oss har någon gång råkat ut för ett bedrägeriförsök. Det kan handla om allt från att man får misstänksamma telefonsamtal till att det dimper ner konstiga mejl eller märkliga SMS.

Tjuvarna bakom sådana här bluffar har verkligen ingen skam i kroppen och de vill ofta komma åt ens person-, kort- eller kontouppgifter. Skulle man lämna ut något alls riskerar man att hamna i klistret, så det gäller att vara noggrann med vem man litar på.

Det är få saker som får mig att njuta så som när man läser att människor som försöker bedra andra åker fast, eller får smaka på en rejäl revansch. De här bovarna känner jag ingen som helst sympati för – och det är bara att hoppas att polisen kan få stopp på den här typen av verksamheter.

En svensk som verkligen tog en klockren hämnd på en bluffmakare var Anders. Huruvida det här är helt sant eller inte vet jag faktiskt inte, men ett antal liknande berättelser har florerat på nätet i några år. Därför kan det säkerligen finnas delar av sanning bakom hur det här gick till! Jag tycker oavsett att det är helt klockrent!

Får ett skumt SMS

Det gäller ju att våga stå på sig mot bedragare. Ju fler smällar de får, desto mindre sugna blir de nog på att fortsätta försöka lura andra, hederliga människor. Att få bukt med sådant här är något vi alla måste hjälpa till med.

I just det här fallet fick Anders plötsligt ett märkligt SMS. Det var, helt uppenbart, från en bedragare som skrev att han eller hon var från Nordea. Eller ”Nordia”, som bedragaren skriver i meddelandet.

När man läser SMS:en så framgår det rätt tydligt att det här inte kommer från en riktig bank.

Du kan se ordväxlingen mellan Anders och bluffmakaren – från början till slut – här nedan i artikeln!

Bedragaren skriver alltså, på bedrövlig svenska, att Anders ska få tillbaka pengar.

När mottagaren då frågar om de någonsin lyckas med den här typen av usla försök, så står bluffmakaren först på sig – men börjar samtidigt bli lite irriterad.

Korrigerar bovens tabbe

Då skriver Anders att man måste vara korkad för att gå på sådant här, men då brister det totalt för boven på andra sidan SMS-tråden.

För att irritera bluffmakaren ytterligare så passar Anders på att korrigera en av idiotens mer pinsamma och uppenbara stavningsmissar.

Sedan avslutar han med en lite hånfull smiley på slutet – till bovens förtret.

Jag tycker verkligen att Anders gjorde helt rätt här – och det är faktiskt underbart att läsa!

Man ska givetvis aldrig låta sådana här tjuvar slippa undan helt när de försöker lura hederligt folk på pengar. Nu lyckades den här mannen dessutom få bedragaren riktigt irriterad – och det ser nog vi alla som en liten bonus!

Anders klockrena svar är ju underbara! Tryck nu på DELA om du håller med, så kanske vi kan få ett stopp på sådana här bedrägeriförsök!