Damen ställer fråga om toaletterna i Tyskland, men prästens oväntade svar lämnar henne mållös

Damen ställer fråga om toaletterna i Tyskland, men prästens oväntade svar lämnar henne mållös

Språk är inte det lättaste, men när man väl försöker sig på att göra sig förstådd kan det lätt uppstå små missförstånd som kan landa i riktiga skojigheter.

Det är den här roliga historien ett kul exempel på. Damen i fräckisen satte nog kaffet i halsen när hon hon läste svaret från den tyska prästen.

Jag kände att jag var tvungen att dela den här skrattisen med er. Delad glädje är ju dubbel glädje!

En lite äldre dam som tänkte tillbringa sin välbehövliga semester i en liten by i södra Tyskland skrev ett brev till skolläraren där och bad honom hjälpa henne att ordna ett trevligt boende.

Hon bad också om att få upplysningar om W.C.

Skollärarens kunskaper i engelska var högst begränsade och han hade aldrig hört eller sett förkortningen ”W.C.” Därför frågade han prästen i byn. Denne grubblade också längre över förkortningen.

Då han hörde att det var en äldre dam antog han till slut att hon var en from kvinna som gärna ville veta var Wood Chapel (Skogskyrkan) låg.

Han skrev därför följande, utförliga svar till damen:

Min Nådiga!

W.C. ligger omkring 10 km från den gård där Ni kan få hyra rum.

Det är vackert beläget i en vacker barrskog och hålls öppet varje tisdag och fredag.

Detta förefaller kanske lite olägligt för er, om ni hade tänkt göra regelbundna – och kanske dagliga – besök där. Dock kommer det utan tvivel att glädja er att få höra att många människor tar med sig matsäck (picknick) dit – och tillbringar hela dagen där för att verkligen få njuta av den vackra utsikten.

Särskilt under sommaren kommer det många besökare och därför vill jag råda er till att infinna er i så god tid som möjligt. Det kan ibland bli långa köer, men utrymmet räcker i allmänhet till.

Det finns nämligen omkring 100 sittplatser. Även om ni råkar vara sent ute, så kan ni ändå säkert räkna med att finna någon ståplats. En klocka ringer 10 minuter innan W.C. öppnas.

Jag vill rekommendera Er att gå dit på tisdagarna, för då har vi vacker orgel-spelning till de psalmer och sånger som alla besökare vill stämma upp högt och ljudligt i. Akustiken är alldeles utmärkt och även det allra svagaste ljud kan utan svårighet uppfattas av alla besökare!

P.S. Min hustru och jag har tyvärr inte haft möjlighet att besöka W.C. den senaste månaden, vilket givetvis vållat oss stor och kännbar smärta. För oss är vägen dit nämligen mycket lång.

Du hälsas välkommen!

/ Fader Stübner

Jag skrattade gott åt den här historien! Tryck gärna på dela-knappen om du gjorde samma sak!