Forskarnas slutsats: Att tvingas lukta på sin partners fisar är bra för hälsan och kan öka livslängden

.

Att vara ihop med någon är bland det bästa som finns. En partner är någon att kramas med, att älska med, att kivas med, att gråta med och att ha roligt tillsammans med.

Ju längre man är ihop med sin partner, desto mer bekväma tillsammans blir man. Man behöver inte alltid vara sitt snyggaste och det händer att man, till sin partners stora förtret, ibland släpper ut en prutt trots att partnern är där.

Nu finns dock forskning som visar att det kan finnas vissa hälsofördelar med att lukta på sin partners pruttar, skriver Unilad.

Det är University of Exeter i England som gjort upptäckten att andas in sin partners inte helt angenäma fisar kan vara bra för hälsan – och till och med öka livslängden.

Kan minska risk för demens

Studien finns publicerad på Medicinal Chemistry Communications och studien analyserade effekten som gasen som kommer ur oss har på andra människor.

– Även om svavelväte är känd som en frän, illaluktande gas i ruttna ägg och fisar så produceras det naturligt i kroppen och kan rentav vara bra för hälsan, säger doktor Mark Wood, en av forskarna på universitetet till Unilad.

Enligt studien kan pruttlukt alltså minska risken för bland annat hjärtattack och cancer samtidigt som den kan hindra demens och artros.

”Kontrollerar inflammationer”

En annan av forskarna som fanns med vid studien förklarar lite mer ingående.

– När celler drabbas av sjukdomar drar cellerna till sig enzymer för att skapa svavelväte. Svavelväte gör så att cellerna kan leva vidare och på så vis kontrollera även framtida inflammationer som kan drabba kroppen, säger professor Matt Whiteman på University of Exeter till Unilad.

Bildkälla: Shutterstock

Så även om det kan kännas obehagligt och trots att din älskling kanske blir lite muttrig så är det bara att släppa loss där hemma! Med måtta naturligtvis, så man inte skrämmer bort partnern.

Tryck nu på DELA-knappen så dina vänner också får den här viktiga informationen!