Fräckis (fiktiv): Stefan Löfven får välja på himlen eller helvetet

Något som alldeles för sällan kombineras är politk och humor!

Det allvarliga kan dock faktiskt slås ihop med det roliga – det har vi ändå fått bevis på ett antal gånger. Nu tänkte jag att det skulle bli dags igen!

Den här fräckisen handlar om att statsminister Stefan Löfven dör och kommer till himlen. Där ställs han dock inför ett knepigt val – men se nu till att hänga med hela vägen till slutet.

Sista raden fick mig att både skratta högt och känna igen mig i dagens politik! Hoppas nu att även du ska gilla den här roliga historien!

Får välja på paradiset eller helvetet

Stefan Löfven är död och kommer till paradiset där han möts av Sankte Per som är lite förlägen, men hälsar honom försiktigt välkommen.

Bild: Wikipedia

– Tack! sa Stefan. Jo, jag tänkte nog att jag skulle hamna här!

– Nja, sa Sankte Per. Du har ju på det stora hela uppfört dig mycket anständigt och i betraktande av din barndom med mera så bestämde vi oss för att vi gärna vill ha din själ här. Vi har dock inte så mycket erfarenhet av framträdande vänstermän.

– Det blir bra, sa Stefan. Släpp in mig bara!

– Ja, men en sekund, sa Sankte Per. Det var lite konkurrens om att få tag i dig. Vi blev faktiskt tvungna att göra ett litet avtal med Djävulen…

– AVTAL MED DJÄVULEN! utbrast Stefan förskräckt.

– Äsch. Det är inte så farligt, sa Sankte Per. Men han menade att de flesta av dina politikervänner ändå bor hos honom, så vi avtalade att du får lov att tillbringa ett dygn i helvetet och ett i himlen. Sedan får du välja var du vill vara resten av evigheten.

Serverades kalla drinkar

Stefan protesterade en del, men avtalet var på plats. Så Sankte Per visade honom till en hiss, de sa farväl och på återseende om ett dygn – och Stefan tryckte på knappen till ”Helvetet”.

Han åkte neråt mycket länge och hissen stannade sedan vid en stor svart port. Stefan ringde på och ögonblickligen öppnade Djävulen själv för att ta emot honom.

– Stefan! Gamle vän, kom in! hälsade Djävulen och Stefan steg på.

Här stod han då plötsligt på en gigantisk och vacker golfbana. En massa av hans gamla regeringskamrater gick runt och spelade. Banan var perfekt. Det var mycket varmt, men små lättklädda djävulspigor serverade kalla drinkar. Stefan spelade hela dagen – och på kvällen hade det lagats en gigantisk buffé med massor av härliga läckerheter.

Innan Stefan visste ordet av så var dygnet över och det var dags att åter åka upp till himlen. Då han kom in igen var han mycket eftertänksam, men även här var han varmt välkommen.

Stefan fick änglavingar och en harpa. Resten av dagen spatserade han från moln till moln och hörde fåglarna sjunga och åt färska frukter från träden.

Väljer att återvända – till helvetet

Senare åt den gamle statsministern en lätt, god och kalorisnål middag. Han kände att det fortfarande kurrade lite i magen när han gick och lade sig. Det hade varit rätt tröttsamt att lyssna på harpspelet – och han saknade sina gamla kamrater från partiet.

Nästa morgon berättade Stefan om sitt beslut för Sankte Per – att han skulle välja helvetet.

Sankte Per försökte övertala honom att stanna, men beslutet var fattat. Stefan ville tillbringa resten av evigheten med sina vänner. Sankte Per gav till slut upp och ledde honom till hissen för resan neråt.

Då Stefan åter ringde på den stora svarta porten var Djävulen lika snabb med att öppna, men nu var dock golfbanan borta och det enda som syntes var miljoner av människor som vred sig av plågor i den eviga skärselden.

– Men! gastade Stefan. Var är golfbanan, var är drinkarna, de läckra brudarna och den goda maten?

– När du var här var det ju valtider, sa Djävulen och log. Nu har du däremot röstat på oss…

Snåla inte nu, DELA vidare skrattet till dina vänner!