Fräckis: Stefan Löfven blir rasande på 75-åring – men krutgummans kontring är helt genial

Något som alltid får mig på gott humör är en rolig historia. Det får gärna vara sådana av det lite fräckare slaget, eller om att någon åker på en riktigt syrlig passning. Bra kontringar och revanscher är alltid skoj att få höra om!

På senare tid har jag börjat dra politikerskämt allt oftare. Jag vet inte riktigt varför, men de tilltalar mig – och jag får mig ett gott skratt varenda gång.

Den här fiktiva fräckisen om Stefan Löfven är helt klockren. Det är en gammal dam verkligen ger statsministern svar på tal!

Det var då 75-åriga Ritva Johnsson från Roslagen som en dag bestämde sig för att åka in till storstaden och besöka riksdagshuset för första gången. Hon lastade in sin cykel i den lilla träbåten och for in till Stockholm.

I närheten av Skeppsbron steg damen i land och började sedan cykla mot riksdagshuset. Väl framme klev hon av och parkerade sin gamla Crescent mot en vägg bredvid en dörr.

Då kom Stefan Löfven, som av en slump, förbi.

Stefan Löfven. Bild: Wikimedia Commons.

Statsministern noterade Ritvas slarviga parkering och sa på skarpen till henne att ställa sin rostiga cykel någon annanstans.

– Varför kan den inte stå här? undrade damen.

– Jo, för här går riksdagsledamöterna in, svarade Stefan Löfven.

– Det är lugnt, replikerade Ritva. Jag har lås på cykeln!

BONUS: En till politikerfräckis!

Kjell-Olof Feldt. Bild: Wikimedia Commons.

Det här utspelade sig för en herrans massa år sedan. Socialdemokraten Kjell-Olof Feldt satt då och samtalade om internationella frågor med en schweizisk kollega.

De kom in på försvarsfrågor och Feldt sa undrande:

– Du jag visste faktiskt inte att ni hade en marinminister. Vad ska ni med en sådan till i Schweiz – där finns väl knappt något vatten?

Schweizaren log och svarade:

– Vad ska ni med en finansminister till i Sverige…?

Var inte blyg nu, tryck på DELA-knappen om du fick dig ett skratt!