Historia (fiktiv): Frun lämnar maken för hans egen bror – men stenhårda kontringen får henne att ångra sig direkt

När man väljer att gå skilda vägar är det alltid smidigast om det kan ske på ett relativt fridfullt och snällt sätt. Ska man behöva kasta glåpord och elakheter mot varandra blir det lätt infekterat – och vad som tidigare varit fint kan snabbt förvandlas till något hemskt och tråkigt.

Lite så var det för paret i den här historien!

Huruvida den är sann eller fiktiv vet jag inte, det lutar åt det sistnämnda, men den har florerat på nätet i liknande versioner i åratal. Jag tycker oavsett att makens svar är helt klockrent – i synnerhet om man tänker på det frun avslöjar i sitt avskedsbrev.

Häng nu med hela vägen till slutet. Snacka om att synden straffar sig själv!

 

En kvinna skriver ett brev som hon lämnar på köksbordet till sin man.

Flyttar till brodern

”Till min make,

Jag skriver nu det här brevet för att berätta om att jag lämnar dig. Jag tycker att jag varit en god fru i 9 år och jag tycker inte att jag fått någonting för det. De senaste veckorna har varit ett helvete! När din chef ringde och berättade att du sagt upp dig så rann bägaren över. Den senaste tiden har du dessutom alltid kommit hem och inte märkt mig alls.

Jag har klippt håret och fixat naglarna. Jag har lagat till din favoritmat och till med haft på mig ett nytt raffset – men du kommer hem, kastar i dig maten och tittar på sporten. Sedan går du och lägger dig utan att knappt prata med mig.

Du talar extremt sällan om att du älskar mig och kramar mig aldrig. Antingen är du otrogen eller så har du inte känslor för mig längre. I vilket fall så är jag nu ute ur ditt liv – för alltid. Om du försöker få tag på mig, så glöm bara det. Jag flyttar till din bror som jag sedan en tid haft en relation med. Hoppas du får ett bra liv.

/ Din ex-fru”

PxHere

Skickar ett svar

Några dagar senare kom svaret på posten.

”Kära ex-fru,

Nästan inget har gjort mig gladare än ditt brev. Visst, vi har varit gifta i 9 år – men en bra fru är faktiskt allt annat än du varit.

Jag tittar på sport för att slippa höra ditt gnäll, men det har inte gått så bra. Jag märkte att du klippt håret – och det första jag tänkte var att du såg ut som en man. Naglarna håller du ju jämt på med.

Min mamma har uppfostrat mig att inte säga något om jag inte har nåt snällt att komma med. Du måste förresten ha förväxlat min favoritmat med min brors, för jag tycker inte ens om fläsk.

När du hade raffsetet på dig så hade du inte tagit bort prislappen. Det kostade 499 kr och jag tappade sugen en aning eftersom min bror lånade en femhundring i förrgår. Jag hoppades att det bara var en ren tillfällighet, men tydligen inte. Jag har trots det här älskat dig och tyckt att det fungerat rätt så hyggligt mellan oss.

Pratat med advokat

Så när jag nu vann ”Drömvinsten” på lotto i lördags kunde jag kvittera ut närmare 60 miljoner kronor och blev jätteglad för vår skull. Jag sa upp mig i dag och var i väg för att beställa en jorden-runt-resa för oss två, men när jag kom hem så läste jag ditt brev.

Allt händer av en anledning, antar jag…

Pixabay

Jag kan bara hoppas att du får det liv som du önskar med min bror. Jag har pratat med min advokat och eftersom du skrev det där brevet så får du inte en krona av min vinst. Ta hand om dig!

MVH,
Rik som fasen och fri som en fågel”

Så kan det gå! Synden straffar sig själv! Tryck nu på dela-knappen om du håller med!