Hotell kräver pensionärspar på enormt överpris, fruns geniala kontring lämnar chefen helt mållös

Något av det mest irriterande som finns är när man tvingas betala överpris för saker och ting. Det kan handla om allt från biluthyrning till hotellrum eller en vanlig klippning på en frisörsalong.

Oftast gör man rätt i att redan innan ta reda på vad det kommer att kosta, så att chocken inte kommer först när det är för sent att ångra sig.

Den här historien handlar lite om detta. Jag hittade den på nätet tidigare i dag – och slutklämmen är helt klockren! Jag skrattade högt och kände att jag bara måste dela det här med er!

Huruvida det här hänt på riktigt eller ej vet jag inte, men det spelar faktiskt inte så stor roll, tycker jag – själva poängen är obetalbar!

Ett äldre par är ute på en längre bilfärd för att besöka släkt i en annan del av landet. I och med att de är till åren så är de rejält slutkörda efter nästan 11 timmar på vägarna, så de bestämmer sig för att ta in på ett hotell. Men mest för att ta en vilopaus.

– Vi sover i fyra timmar, sedan åker vi vidare, tycker maken och får medhåll från sin fru.

När de checkar ut fyra timmar senare så lägger receptionisten fram en nota på 3 500 kronor. Maken blir ursinnig och kräver att få veta hur de kan ta en så hög avgift. Även om paret medger att hotellet är trevligt så anser de att 3 500 kronor är alldeles för dyrt.

– Tyvärr, det är vårt standardpris, svarar receptionisten och får till svar att maken kräver att få tala med hans chef.

Flickr

Denne kommer ut till paret inom någon minut, lyssnar på makens klagomål, men förklarar sedan att hotellet har en enorm pool och ett stort konferenscenter som de kunde ha använt under sin vistelse.

– Men vi utnyttjade ju inte det, svarar mannen.

– Visst, men de möjligheterna fanns tillgängliga för er, säger chefen och berättar vidare att paret dessutom kunde ha gått på några av hotellets prisade shower.

– Vi har de bästa underhållarna från New York, Hollywood och Las Vegas här, skryter han.

– Men vi utnyttjade ju inte något av det där heller, svarar mannen.

– Visst, men de möjligheterna fanns tillgängliga för er, säger chefen med ett flin.

Pixabay

Vilka fördelar han än tog upp, så svarade maken samma sak:

– Vi utnyttjade ju inte något av det där!

Chefen står dock på sig och till slut går den gamle mannen med på att betala vad hotellet kräver. Han har dock inte med sig sitt checkhäfte, så han ber sin fru att skriva ut en check och ge till hotellchefen.

Pixabay

När kvinnan räcker över betalningen får chefen sig dock en smärre chock.

– Men damen, det står bara 500 kronor på den här checken!

– Det är korrekt, svarar frun. Jag tog betalt 3 000 kronor för att du låg med mig.

– Men va? Det gjorde jag ju inte, säger chefen bestört.

– Visst, svarar damen. Men den möjligheten fanns tillgänglig för dig…

Man ska aldrig jävlas med gamlingar! De nådde in respektabla ålder av en anledning! Snåla inte nu, dela vidare den här klockrena historien om du fick dig ett leende!