Hundars & katters dagböcker: Så skiljer de sig åt – jag kan inte sluta skratta åt missens lömska plan

Hundars & katters dagböcker: Så skiljer de sig åt – jag kan inte sluta skratta åt missens lömska plan

Hundar och katter är underbara! De flesta av oss har dock en favorit, men vissa som är riktiga djurvänner ser till att skaffa båda! Vovvar och missar har ju många gånger lite olika typer av charm.

Jag upplever det ofta som att hundar är lite gladare medan katter kan vara lite mer eftertänksamma och sluga. Det där stämmer självklart inte in på alla, men med det där i åtanke har vi här satt samman en fiktiv dagbok för de båda djuren!

En tydlig detaljskillnad är att hunden framstår som just överlycklig och lite naiv medan katten är lite mer lömsk och reflekterande. Det här ska givetvis tas med en enorm nypa salt – det hela är ju bara påhittat!

Jag hittade en liknande variant på internet tidigare i dag och kunde inte hålla mig för skratt! Så himla klockrent! Jag hade inte blivit ett dugg förvånad om detta stämde in på mina två sötnosar till katter där hemma!

Hundens dagbok

07.10 – Woho! En rejäl promenad! Så skönt! Det är ju det bästa som finns!

08.15 – Woho! Hundmat till frukost! Det är ju det bästa som finns!

08.50 – Woho! Hela familjen är uppe! De är ju det bästa som finns!

11.45 – Woho! Leka ute i trädgården! Det är ju faktiskt det bästa som finns!

13.30 – Woho! En tur i bilen! Det är ju det bästa som finns!

Public Domain Pictures

14.45 – Woho! Ungarna är hemma! De är ju det bästa som finns!

15.30 – Woho! Leka med tennisboll! Det är ju det bästa som finns!

17.45 – Woho! Husse och matte kommer hem från jobbet! De är ju det bästa som finns!

18.30 – Woho! Hundmat igen! Nu till middag! Det är ju det bästa som finns!

20.15 – Woho! Bli klappad uppe i soffan! Det är ju det bästa som finns!

21.50 – Woho! Få sova i husses och mattes säng! Det är ju det bästa som finns! Vilken underbar dag det här var!

Kattens dagbok

749:e dagen i fångenskap…

Mina kidnappare bara fortsätter att dagligen tortera mig med dinglande, bisarra leksaker. De frossar i sig färskt kött medan jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat. Det enda som håller mig igång är hoppet om att jag en dag ska lyckas rymma samt den milda tillfredsställelse jag får av att klösa sönder möblerna.

I morgon ska jag dessutom eventuellt välta ner ännu en krukväxt.

I dag misslyckandes jag dock ytterligare en gång med att ha ihjäl mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp. Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna i stället för mitt i.

I ett annat försök att sätta mina förtryckare ur balans framtvingade jag en rejäl hårboll i deras dyraste och mest favoriserade fåtölj. Jag måste även komma ihåg att lägga en i deras säng.

PxHere

Fångade en mus som jag bet huvudet av. La sedan den huvudlösa kroppen vid dörren som ett tecken till mina kidnappare på vad jag faktiskt är kapabel till, så att de ska leva i ständig skräck.

Bemötandet jag fick var dock massvis av klappar, kramar och gullande om vilken duktig katt jag är. De måste ju vara helt pantade! Fasen, saker och ting går inte riktigt som planerat.

På kvällen dök deras kumpaner upp för någon form av sammankomst. Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra stycken från deras sannolikt kriminella planer.

Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att frambringa vad de kallade för ”allergi”. Jag måste verkligen komma underfund med vad det är så att jag kan börja använda det till min fördel.

De andra internerna i detta fängelse smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte anförtro mig till någon av dem inför risken att någon väljer att ”tjalla”. Hunden släpps regelbundet ur sina bojor, men återvänder helt frivilligt. Han är uppenbarligen otroligt korkad.

Max Pixel

Fågeln, däremot, ger intrycket av att vara någon form av informatör. Han snackar med våra kidnappare regelbundet och jag är helt övertygad om att han rapporterar varenda steg jag tar.

Tack vare sin placering i det där konstiga metallrummet så är han dock i säkerhet. Men jag får tålmodigt vänta. Det är förhoppningsvis bara en tidsfråga innan mina planer blir verklighet!

Snåla inte nu, DELA om du också har en hund eller en katt där hemma!