Lärare blir rasande när Anna säger att hon är svensk, men 7-åringens kontring liknar inget du tidigare hört

Barn är helt underbara. De har ofta ett lite annat synsätt på världen än oss vuxna och kan komma med kreativa lösningar och svar på de mest oväntade frågor.

Ta bara den här roliga historien, till exempel. Sista raden är helt klockren – och kände att jag måste få dela denna fräckisen med er!

De har att göra med den klassiska rivaliteten mellan Sverige och Norge!

Något av det absolut bästa som finns är att skratta – det är vi nog alla överens om. Ni vet den där känslan när det liksom bubblar i hela kroppen och man känner att det när som helst kan brisera.

Ofta hamnar man i sådana situationer när det är snudd på förbjudet att brista ut i skratt. Kanske för att det är lite press på en då. Den här roliga historien läste jag första gången när jag satt i väntrummet hos tandläkaren. Kanske inte rätt ställe att börja asgarva på, så jag fick verkligen anstränga mig för att hålla skrattet tillbaka!

Nåväl – här är historien!

Vi befinner oss på en lågstadieskola i södra Oslo. Lärarinnan Marit undervisar i samhällskunskap och pratar om vad det innebär att vara norsk. De diskuterar sedan olika nationaliteter, men till slut vill fröken kontrollera att eleverna förstått resonemanget.

– Så, alla som är norska här – räck upp en hand!

”Är inte norsk”

Händer flyger upp i luften likt fyrverkerier över hela klassrummet. Alla elever sitter stolt med en hand uppsträckt – utan lilla Anna, 7 år.

– Så Anna, varför räcker inte du upp handen? undrar Marit irriterat.

– För jag är inte norsk, svarar hon.

Lärarinnan blir lätt röd i ansiktet. ”Hur kan den förbannade ungen inte förstå?!”, tänker hon för sig själv.

– Så varför anser du att du inte är norsk?

– Min mamma är från Sverige och min pappa är från Sverige, så jag är svensk!

Marit blir nu rasande. Hon anser att den 7-åriga eleven är helt ute och cyklar.

– Jaha, men om din mamma var en idiot och din pappa var en idiot – vad hade du varit då? säger hon med en upprörd stämma.

Anna skiner upp:

– Då hade jag varit norsk!

Tryck gärna på dela-knappen om du skrattade, så passar du på att sprida lite glädje i dag!