Rolig historia: Pappan förklarar politik för sonen – 7-åringens klockrena svar får mig att skratta högt

Barn har många gånger ett lite annorlunda sätt att se världen på, men förstår ofta mer än vi vuxna vill tro. Det gäller verkligen att inte underskatta de små liven. I synnerhet inte nu för tiden då de nästan lär sig att hantera en dator innan de lärt sig att gå.

Den här roliga historien handlar lite om det här – och när jag kom till slutet fick jag mig ett riktigt gott skratt!

Lille Olle, 7 år, går fram till sin far hemma i villan och frågar:

– Far! Jag ska skriva en uppsats i skolan, men jag måste ställa en fråga.

– Ja, min son. Vad är det?

– Vad är politik?

– Tja, svarar pappan. I politiken finns det fem folkgrupper. Befolkningen, regeringen, den ekonomiska makten, arbetarklassen och landets framtid.

Rosenbad. Bild: Wikimedia Commons.

Pojken funderar en stund.

– Jag förstår inte riktigt, pappa. Kan du förklara?

– Okej, svarar fadern. Jag tar vårt hem som exempel. Jag tjänar pengarna till det här hushållet – alltså är jag den ekonomiska makten. Din mor administrerar och använder pengarna – hon är alltså regeringen. Vi ser efter dina behov – du är alltså befolkningen. Din lillebror är landets framtid och hans barnflicka är arbetarklassen. Förstår du?

– Hmm, svarade Olle. Ja, mer eller mindre!

Samma natt vaknade pojken av att hans lillebror grät. Han gick upp för att se vad som var fel och upptäckte att lillen hade bajs i blöjan. Han gick in till föräldrarnas rum och fann där mamma som låg och sov tungt.

Shutterstock

Så han gick vidare till barnflickans rum, tittade in genom nyckelhålet och såg då hur pappa var i full färd med att klä av barnflickan hennes kläder. Eftersom de inte märkte när han knackade lätt på dörren så gick Olle tillbaka till sitt rum och somnade om.

Nästa morgon sa pojken till sin pappa:

– Nu tror jag att jag förstått precis vad politik är!

– Strålande, säger pappan. Förklara det då med dina egna ord, min son!

– Jag tror att det är så här: Medan den ekonomiska makten pippar arbetarklassen så snarkar och sover regeringen, befolkningen blir fullständigt ignorerad och landets framtid står i skit upp till halsen!

Tryck nu på dela-knappen om du gillade pojkens förklaring av hur politik fungerar! Jag tyckte den var helt klockren!