Rolig historia: Pappan vill prata om ”blommor och bin” med sonen

Rolig historia: Pappan vill prata om ”blommor och bin” med sonen

Att vara förälder är inte det lättaste. Barnen växer oftast snabbare än man vill och det kan vara svårt att hänga med i svängarna.

Med tiden bör man dock som pappa eller mamma ta vissa samtal. Det kan handla om både det ena och det andra, men det gäller att förbereda sitt barn för vuxenlivet.

Den här roliga historien hittade jag på nätet tidigare i dag och den fick mig att skratta högt. Det finns något visst med skämt om föräldrar och deras barn. Kanske för att man ofta har ett väldigt speciellt förhållande till varandra.

Ungar växer oftast snabbare än vad mamma och pappa vill. Kanske är det därför som de också som de många gånger förstår mer än vad vi tror. Barn är snabba på att lära sig nya saker och att snappa upp sådant de hör från sin omvärld.

Nåväl – jag kände att jag måste dela denna roliga historien med er, för jag tycker slutet är helt klockrent (och lite fräckt, så håll i hatten). Ni vet vad man säger, delad glädje är dubbel glädje!

Lekte på gräsmattan

Det var då pappan som en dag kom hem från jobbet och bestämde sig för att det nu var dags att ta det klassiska samtalet om ”blommor och bin” med sin 9-årige son Adam.

De hade tidigare under året börjat prata lite om politik, jämställdhet och annat – men sex och förhållanden hade ännu inte berörts.

Så pappan gick ut till sonen som lekte på gräsmattan.

– Min son, jag skulle vilja tala om en sak med dig.

– Jaha, vadå pappa? svarade Adam.

– Känner du till det här med blommor och bin? undrade pappan försiktigt.

– Nej! Nej! Och jag vill inte veta något heller! Säg inget! skrek han uppgivet och började direkt storgråta.

Pappan blev både förvånad och förtvivlad.

– Men sonen, vad är det frågan om?!

Adam torkade tårarna och fick fram:

– När jag var 6 år fick jag veta att det inte finns någon tomte. När jag var 7 berättade du att påskharen inte fanns. Ska du nu komma och berätta för mig att vuxna inte knullar på riktigt, då klarar jag inte mer!

Det är inte alltid lätt att vara förälder, men samtidigt är det helt underbart! Barn är det bästa som finns! Dela nu om du håller med!