Parkeringsvakten blev mångmiljonär – när det avslöjas hur inser jag det geniala

Det gäller verkligen att våga att ta risker för att kunna bli framgångsrik. Det är lite det som skiljer agnarna från vetet, som man säger. Håller man sig bara till sina vanor och låter livet rulla på som vanligt så får man sällan de riktiga genomslagen i livet.

Självklart ska man försöka sköta allt inom lagens gränser, men ibland kanske det kan vara värt att tänja lite på vad som är tillåtet.

Det här är en historia som florerat på nätet i många år. Huruvida den är sann eller inte verkar det vara få som vet, men det är en klassiker som jag fortfarande tycker är värd att ta upp!

Det vore verkligen häftigt att vara så här klipsk och kylig på samma gång!

Precis utanför djurparken i den engelska staden Bristol så finns det en parkeringsplats för 150 bilar och 8 bussar. Under 25 år så har parkeringsplatsen styrts av en trevlig biljettinspektör. Han var den som tog hand om parkeringsavgiften – 15 kronor för bilar och 65 kronor för bussar.

Men en dag, efter att ha dykt upp varenda morgon de senaste 25 åren, så kom inte biljettkontrollanten till jobbet. De personalansvariga på djurparken kontaktade därför senare kommunen och rapporterade att biljettinspektören inte varit på arbetet den senaste veckan.

De undersökte saken omgående och svarade att det var djurparkens eget ansvar att ta betalt för sin parkering.

GoodFreePhotos

Djurparken förstod ingenting. Det svarade omedelbart att parkeringsvakten som alltid har arbetat där – han var anställd av kommunen. Men kommunen å sin sida vägrade ge sig. Den biljettkontrollant som har arbetat vid djurparken i 25 år har aldrig varit anställd av kommunen.

Medan allt det här tjafset pågick i England så satt en man i en lyxig villa någonstans vid kusten i något land vid Medelhavet. En man som uppenbarligen har köpt sin egen biljettmaskin och på eget initiativ kommit till parkeringen för att ta betalt.

Dreamstime

Uppskattningsvis har mannen tjänat runt 5 000 kronor varje dag – i 25 år.

5 000 kronor, 7 dagar i veckan – de senaste 25 åren. Det blir många miljoner kronor att leva på!

Snåla inte nu, tryck på dela-knappen om du också tyckte att den här mannen var smart!