Pekka stöter på otrevlig stockholmare, sekunden senare får tölpen precis vad han förtjänar

Ett riktigt gott skratt förlänger livet, brukar man ju säga – och jag tror verkligen att det ligger något i det. För en liten tid sedan läste jag om forskning som kommit fram till att lyckliga människor faktiskt lever längre, så passa på att skratta och ha kul under tiden på jorden. Den varar inte för evigt!

Den här roliga historien hittade jag på nätet tidigare i dag och jag kände direkt att jag måste dela den med er! Jag skrattade verkligen högt!

 

En välkänd advokat från en av de finaste byråerna i centrala Stockholm hade gett sig upp på jakt i en avlägsen trakt i Norrbotten.

Han hade genast tur och sköt två ripor i samma salva, vilka dock föll ned på ett fält på andra sidan av ett renstängsel. När advokaten klättrade över stängslet körde en äldre man upp bredvid honom på sin skoter och frågade:

– Men fa håll tu på me?

– Jag sköt två ripor som föll ned här på fältet och nu skall jag hämta dem.

– Te här ä min mark, å tu få int komma öfer tängslet!

Advokaten blev mäkta irriterad och sa:

– Du, jag är en av de bästa processadvokaterna i Sverige och om du inte låter mig få riporna, så stämmer jag dig och tar allt du äger!

Med ett leende svarade den gamle samen:

– Tu tjänner nok int till hur fi löse tvister i Norrpotten. Små meningsskiljaktigheter som ten hä ortnar fi me ten Norrpottniska tresparksregeln.

Advokaten, som aldrig hört talas om den norrbottniska tresparksregeln, frågade:

– Vad är det för tresparksregel?

– Jo, eftersom tvisten uppstått på min mark, så sparka ja dig först tre kånger, å sedan sparka tu mig tre kånger å så fidare till tess ten antre ger upp.

Steg av skotern

Advokaten tänkte snabbt igenom den föreslagna tävlingen och beslutade att han nog ganska lätt skulle vinna över den gamle mannen och meddelade att han accepterade den lokala seden.

Den 71-årige norrlänningen, som hette Pekka, steg av skotern och fram till advokaten. Den första sparken landade, med all tyngd från den stålhätteprydda skoterkängan, mitt i advokatens skrev och fick honom ned på knä. Den andra sparken träffade i mellangärdet och advokatens senaste måltid fick en gratisresa uppåt.

Advokaten stod nu på alla fyra och samens tredje spark träffade rakt i baken och sände honom huvudstupa ned i en hög med färsk renspillning. Advokaten uppbringade all sin viljestyrka och kraft och lyckades komma på fötter.

När han torkade sitt ansikte med sin jackärm sa han:

– Okej, din gamla sate, nu är det min tur.

Den gamle norrlänningen log och sa:

– Nä, ja ger mig, tu kan ta riporna…

Gör nu dina vänner en tjänst och tryck på dela-knappen för att sprida skrattet vidare!