Prästen hånas när han ringer polisen, men klockrena svaret liknar inget du tidigare hört

Präster är kanske inte direkt mest kända för att ha humor. Det finns säkert de som tycker om att skoja till det, men annars är de nog hos flesta mest förknippade med allvarligare tillstängningar som bröllop, dop och begravningar.

Men den här roliga historien hittade jag på nätet tidigare i dag. Jag hade inte hört den innan, men fick mig ett gott skratt! En sådan här präst hade kanske kunnat få mig att börja gå till kyrkan!

Jag är inte religiös och har aldrig varit, men det kan ändå vara intressant att diskutera religion med troende personer. Sedan finns ju de som ”tror på något”. Jag har aldrig riktigt förstått mig på det där, men tack och lov lever vi ju i ett land där man får tänka och tro vad man vill i de här avseendena. Det ska vi givetvis vara glada för!

Vissa anser dock inte att man bör skämta om religion, men det tycker jag är att vara lite väl korrekt. Man behöver absolut inte ta det för långt, men i dagens Sverige finns alltid de som blir kränkta och så länge man inte är alltför elak så ser i alla fall jag inga problem med att skoja till det om de flesta olika samhällsämnena.

Skratta behöver man få göra för att må bra och när jag hittade den här roliga historien så kände jag direkt att jag måste få dela den med er. Delad glädje är ju dubbel glädje!

Arrogant bemötande

Det var då en präst som gick sin sedvanliga promenad till kyrkan på morgonen. Rätt som det var så såg han att en gris låg nere i diket bredvid vägen. Den var död, kunde han snabbt konstatera.

Prästen på bilden har inget med berättelsen att göra.

Så prästen tog upp sin telefon och ringde, aningen skärrad, till polisen.

Konstapeln som tog emot samtalet hade en lugn dag på jobbet och var på lite skämthumör. När han fick höra från prästen vad som hade påträffats sa han med lite finurlig ton.

– Och jag som trodde att det var ni präster som tog hand om de döda…

Prästen fann sig snabbt i situationen och svarade:

– Ja, det stämmer, men först så kontaktar vi deras anhöriga…

Snåla inte nu, tryck på dela-knappen om du gillade prästens svar!