Fräckis: Rätten får en chock när Pekka anklagar polisen för våldtäkt

Att det är olagligt att ”bränna hemma” vet de allra flesta, men samtidigt är det inget som polisen i dag har tid att se efter speciellt väl. Det finns helt enkelt andra brott som står högre upp på prioriteringslistan – och det kan man ju verkligen köpa.

Det var dock vanligare förr, känns det som, att folk använde hembränningsapparater. Nu är det nog i stället fler som försöker få tag i billig sprit från utlandet. Det är ju dessutom, så länge det går till på rätt sätt, helt lagligt.

Mannen i den här roliga historien från 70-talet hade dock länge bränt hemma. Till slut skulle han dock bli påkommen, men hade då en både listig och oväntad kontring i rockärmen.

Norrlänningen Pekka hade under flera år bränt hemma. Han var den där spindeln i nätet i grannskapet som såg till att alla hade sprit hemma när det var dags för festligheter.

Men så en dag hamnade han i klammer med rättvisan när polisen kom på besök och hittade Pekkas rejäla hembränningsanordning. Han fick därför inställa sig i tingsrätten några veckor senare, men totalnekade till anklagelserna.

Får dryga böter

Den tjurige norrlänningen menade att han bara hade hembränningsapparaten som en prydnad.

Bild: Wikimedia Commons

Efter överläggning i rätten ansåg de dock att Pekka var skyldig – och han fick hela 1 200 riksdaler i böter med motiveringen att han sannolikt hade apparaten av en annan anledning än att den bara stod där.

Då ställer sig Pekka upp, pekar mot polisen som vittnat mot honom i rättegången och skriker:

– Då stämmer jag den där jäveln.

– För vadå? undrar domaren.

– För våldtäkt!

– För våldtäkt?! Har nu några bevis?

– Nej, det har jag inte, svarar Pekka. Men jag vet att han har apparat för det…

Tryck nu på dela-knappen för att sprida skrattet vidare till dina vänner! Det finns alltid någon som kan behöva muntras upp!