Rolig historia: 17-åriga dottern tar hem ny pojkvän första gången

Rolig historia: 17-åriga dottern tar hem ny pojkvän första gången

Något av det bästa som finns är en rolig historia som verkligen kan få en på gott humör och brista ut i ett härligt skratt. De bästa tycker jag är antingen fräckisar eller när någon tar smart revansch på en stöddig prick med en klyftig kommentar.

Den här fiktiva berättelsen hittade jag på nätet tidigare i går och jag kände att jag måste få dela den med er. Delad glädje är ju dubbel glädje!

Det var den 17-åriga Johanna som till föräldrarnas stora glädje skaffat pojkvän. Den här kvällen skulle hon ta med honom hem till svärmor och svärfar för första gången.

Väl där åt de en god middag tillsammans och pappan i familjen frågade lite försiktigt (han ville inte vara för hård direkt) vad killen gjorde om dagarna.

– Jag jobbar i kyrkan som vaktmästare, svarar grabben.

– Jaha. Är du religiös då?

– Ohja! Gud är min allra närmaste vän!

”Kommer Gud att ordna”

Johannas familj var inte det minsta religiösa och jobbade främst inom finansbranschen. Så den nu lite orolige pappan såg till att hamna själv med dotterns pojkvän en liten stund efter middagen. Nu var det dags att ställa honom mot väggen, tänkte pappan.

– Vaktmästare i kyrkan … då kan du inte tjäna storkovan. Hur har du tänkt att lösa framtiden finansiellt för dig? undrar fadern.

Killen blir lite ställd av frågan, men säger:

– Det kommer Gud att ordna.

– Men den diamantring som jag vill att min dotter ska få till sitt bröllop om några år – hur har du tänkt att lösa den?

– Det kommer Gud att ordna, blir svaret igen.

– Jag vill dessutom att min dotter ska flytta till ett fint hus och köra en bra, säker bil. Hur har du tänkt att fixa det?

– Det kommer Gud att ordna.

Pappan ger upp och senare under kvällen när han sjunker ner i sängen bredvid sin fru frågar hon hur samtalet gick med dotterns pojkvän.

– Jodå, svarar fadern. Han har ingen koll på sin ekonomi, lär knappast ha råd med ett pampigt bröllop för vår dotter – och han tror uppenbarligen att jag är Gud…

Visa nu att du har humor och tryck på dela-knappen för att sprida skrattet vidare!