Rolig historia: Krutgumman chockar läkaren efter dystra beskedet

Rolig historia: Krutgumman chockar läkaren efter dystra beskedet

Det sägs att ålder bara är en siffra. Om det är en klyscha eller en sanning är givetvis svårt att veta. Kanske lite av varje. Det är nog upp till varje person att avgöra, dessutom.

Krutgumman i den här historien kan vi dock konstatera kände sig betydligt yngre än vad hennes pass visade!

Vi hantera alla ålder på olika sätt. Min lillasyster var mer mogen än mig när hon var 5 och jag var 9, men senare har det svängt om och vid 30 var det jag som hade hus, familj och bil medan hon fortfarande åkte runt i Europa och festade när hon kom upp i den åldern.

Samma sak med våra morföräldrar. Mormor var en riktig krutgumma och körde bil tills hon var 93 bast medan morfar blev segare och lite stel redan runt 60-strecket.

Det är kanske därför svårt att konstatera att ålder bara är en siffra, även om det budskapet bär på något väldigt fint. Man ska givetvis själv avgöra vad man känner sig som – även om man aldrig ska låta vad passet visar sätta gränser.

Den här roliga historien trillade jag över på nätet tidigare i dag och jag tycker att den är helt underbar. Visserligen är det högst tveksamt om den hänt i verkliga livet, men jag tycker inte det spelar så stor roll. Oavsett så fick den mig på väldigt bra humör!

Jag kände att jag bara måste dela den med er. Ett gott skratt förlänger ju dessutom livet, som man säger – och det passar ju faktiskt ganska bra i det här sammanhanget.

Glöm heller inte att delad glädje är dubbel glädje, så tryck gärna på dela-knappen längst ner på sidan när du läst klart – och fått dig ett gott skratt – så sprids garvet vidare till dina kära vänner!

Krutgummans klockrena kontring

Det var då doktor Andersson som undersökte den 101-åriga damen noggrant.
– Det ser inte bra ut det här, sa han till slut och fortsatte.

– Jag skriver en remiss till hjärt- och lungröntgen. Du har dessutom dålig hörsel och synen är nästan borta. Du får ta taxi till regionssjukhuset, men det får du tillbaka på Försäkringskassan. Jag skulle gärna skicka med någon, men vi har lite dåligt med personal…

Här avbröts han av den gamla damen som snäste:
– Äsch, dumheter, doktor Andersson! Jag kan väl ta mopeden dit också…

DELA gärna nu om du fick ett leende på läpparna!