Rolig historia: Man får oväntat besked efter parets hälsokontroll

På ålderns höst ökar riskerna för att åka på diverse skavanker och det är sällan som man är i tipp-topp-form. Sedan finns det alltid riktiga friskusar som lyckas vara i supertrim och alltid mår bra.

Den här roliga historien handlar lite om det. Sista raden fick mig att skratta högt, så jag kände att jag måste få dela den med er. Delad glädje är ju dubbel glädje!

Ett äldre gift par från Borås bestämmer sig för att ta en grundlig hälsokontroll på det lokala lasarettet. De spenderar flera timmar tillsammans med olika läkare och sköterskor.

Tre veckor senare får mannen ett samtal från sjukhuset – resultaten har kommit. Frun har dock fått förhinder, så gubben får på egen hand åka upp till lasarettet efter avslutad arbetsdag.

– Nå, fröken – hur ser det ut? frågar mannen när han kommer in till sköterskan.

– Det är både positiva och negativa nyheter, svarar hon.

– Oj, men börja med de positiva då. Det kan jag behöva efter en tung dag på jobbet.

– Okej. Du är vid otroligt god hälsa. Alla de prover vi tog på dig gav tipp-topp-resultat. Du är ju strax över 70, men din kropp påminner om en 40-årings.

Blandat ihop resultat

Mannen andades ut och lutade sig tillbaka i stolen.

– Gud vad skönt! Men vad är då de negativa?

– Din fru, svarar sköterskan. Det är så att hon antingen har Alzheimers eller syfilis.

– ”Antingen”? Vad fan, vet ni inte vilken av dem det är hon har?!

– Ska jag vara helt ärlig så var det någon hos oss som blandade ihop hennes prover med en annan jämnårig kvinnas. Så ja, det är antingen det ena eller det andra.

– Men herregud, svarar mannen bestört. Alzheimers vore ju fruktansvärt och syfilis … hur kan hon i så fall ha hållit det hemligt för mig? Vad ska jag ta mig till nu då?

Sköterskan tar hans ena hand och svarar:

– Jag talade med läkaren innan det här besöket. Han rekommenderar att du hämtar upp din fru och sedan släpper av henne på slumpmässigt vald plats i stan. Om hon lyckas hitta hem – ha då för Guds skull inte sex med henne!

Snåla inte nu, tryck på dela-knappen om du fick dig ett leende!