Rolig historia: Nitisk lapplisa ser felparkerad bil med lapp vid rutan – men oväntade svaret får mig att sätta kaffet i halsen

En yrkesgrupp som ofta får spott och spe är parkeringsvakter.

Visst har man själv också svurit inombords när man slarvat och fått en sådan där gul liten lapp vid vindrutan. I så gott som alla fall är det ju dock endast ens eget fel – och man ska komma ihåg att ”lapplisorna”, som de ibland lite elakt kallas, bara gör sitt jobb.

Utan deras arbete hade det nog inte varit så trivsamt ute på gatorna. Därför kanske man borde visa dem lite tacksamhet och glädje med jämna mellanrum. Självfallet finns det lite väl nitiska och otrevliga personer även inom den här yrkeskåren, men gissningsvis är de flesta härliga människor som dessutom förtjänar vår respekt.

Den här roliga, hjärtevärmande och fiktiva historien handlar om en parkeringsvakt som ställdes inför en ovanlig och lite knepig situation, men hans lösning var helt briljant. Sista raden bjöd mig verkligen på ett riktigt gott skratt – häng med!

Hittade lapp vid felparkerad bil

Det var en lapplisa som var ute på sin runda i centrala Stockholm när han noterade en bil som stod parkerad på en förbjuden plats.

Han tog fram penna och block för att skriva ner registreringsnumret då parkeringsvakten fick syn på en handskriven liten lapp vid ena rutan.

Den var från bilägaren.

Bild: Nyheter365

”Snälla! Ge oss inte böter! Vi ska gifta oss på stadshuset och är därför tillbaka om 15 minuter. TACK!”, stod det på lappen.

Den vanligtvis nitiska lapplisan suckade djupt. Att skriva ut en böteslapp var ju egentligen det rätta, men här kanske det ändå var läge för ett litet undantag?

Bild: Nyheter365

– Nåja, sa han för sig själv. Varför ska jag bråka om en liten bot när staten nu ger dem livstid?

Haha! Helt klockrent! Tryck nu på DELA-knappen om du också gillade parkeringsvaktens reaktion!